Julia’s Kitchen – Hotel De Bilderberg – Oosterbeek

Oosterbeek, een idyllisch dorp vlakbij Arnhem, werd uitgeroepen tot de groenste gemeente van Europa. In een sprookjesachtige omgeving tussen eeuwenoude eiken ligt het fraaie en bijzonder Hotel De Bilderberg. Met de Veluwe als achtertuin is dit dé ultieme plek voor fietsers en wandlaars.

Naast het restaurant Julia’s kitchen dat een gevarieerd menu biedt huist in het hotel ook Trattoria Artusi voor excellente Italiaanse streekgerechten. Daarnaast beschikt het sfeervolle hotel ook over een binnenzwembad, fitnesruimte en tennisbaan. Op zakelijk vlak is het hotel de naamgever van de historische Bilderberg conferentie die door prins Bernhard werd samengeroepen, maar evenzeer van een scala aan multifunctionele vergaderzalen.

Een geurige kopkoffie en een ovenverse croissant zijn de basisingrediënten om je dag in De Bilderberg op te starten. De rijk uitgeruste kamers en suites bieden een prachtig uitzicht op de bosrijke omgeving. De rustige sfeer maakt uw verblijf helemaal af. Een waar paradijs voor rustzoekers en perfecte uitvalsbasis om één van de mooiste Nederlandse landschappen te ontdekken. Op de fiets of te voet, vanaf het vroeger voorjaar tot de late herfst toon de Veluwe al haar pracht in groen of goud, een overvloedig kleurenpalet ligt steeds binnen handbereik.

Hotel De Bilderberg is niet alleen populair als conferentiehotel, maar ook recreatieve gasten waarderen de vele intieme plekjes van het hotel en de vele relaxmomenten die in de diverse accommodaties worden weergevonden. Een welgekomen moment van rust na een dage stappen of fietsen.

Hotel De Bilderberg heeft bovendien een duidelijk Belgische link. Stichter Jacobine de Kempenaer stamt uit een oud Vlaams geslacht dat zich in de Spaanse tijd om godsdienstige redenen in Amsterdam had gevestigd. Tijdens De Bilderberg conferentie die de verslechterde verstandhouding tussen de Verenigde Staten en Europe als gevolg van het oprukkend communisme dat uitmondde in de Koreaanse oorlog en de vrees voor een nieuwe wereldoorlog, moest oplossen, speelde oud-premier Paul Van Zeeland een rol als een der meest vooraanstaande raadgevers.

Trattoria Artesi laat de gasten wegdromen in een authentieke Italiaanse sfeer en verwent ze met typische Italiaanse streekproducten. Los van deze ervaring is het nieuwe restaurant Julia’s Kitchen, een oase waar men een overvloed van culinaire mogelijkheden aantreft. In de keuken zwaait Ugi Stanisic de scepter, hij dirigeert feilloos een brigade assistenten met als enige bedoeling de gasten optimaal te verwennen.

De rijke geschiedenis van het hotel met o.m. in 1954 de ontvangst van wereldgasten, is de hoeksteen, voor de uitbouw van de kaart. Deze biedt het beste uit twee werelden met een knipoog naar de jaren 50 toen de gerechten nog puur en seizoensgebonden waren. Chef Ugi gebruikt daarom ook bij voorkeur ingrediënten van lokale leveranciers die hun producten met passie produceren en zorgen voor een uitgesproken natuurlijke voorliefde.

De gin-tonic is het aanbevolen aperitief bij Julia’s Kitchen, aperitief waarbij men andermaal diep de geschiedenisboeken induikt. De gin-tonic is immers zowat 300 jaar geleden ontstaan als medicijn tegen de malaria. Engelse soldaten werden destijds tijdens de kolonisatie van India regelmatig  door deze ziekte getroffen. Als maatregelen werd kinine, een malariaremmer aan het tonic water toegevoegd waardoor het een behoorlijk bittere smaak kreeg. Door gin aan het water toe te voegen verdween de bitterheid nagenoeg volledig, terwijl een schijfje limoen voor de noodzakelijke vitamine C zorgde. De actuele hype rond gin-tonic wordt ook in Julia’s Kitchen gevolgd waarbij de limoenpartjes door komkommer of tijm worden vervangen.

Het standard driegangen menu van de chef kan naar hartenlust worden gewijzigd, voor enkele gerechten is er wel een supplementje, maar de kaart geeft hierover voldoende duidelijkheid.

Wij opteerden bij onze proeverij voor gebakken kippenlevertjes en een Caesarsalade als voorgerecht en een gegrilde ribroast van kalf voor twee personen als hoofdgerecht. De kippenlevertjes kregen een garnituur van licht gesmoorde ui en mooi gebakken spekjes mee evenals  een leuk romig sausje en een frisse, groene sla. Mooi knapperig en boordevol smaak. De Caesarsalade van Romeinse sla met parmezaan genoot eveneens van de Barnevelder hen, mooi uitgebakken buikspek, croutons, ansjovis en een Caesardressing die chef Ugi een licht pittig persoonlijk accentje meegeeft. Ook hier een zeer evenwichtige opbouw met delicate toetsen en subtiele accenten.

Onze ribroast werd na het grillen en voor het versnijden aan tafel gepresenteerd, een mooi lichtbruin korstje verhulde voor een deel het been dat zorgt voor de intense smaakbeleving van het vlees. De rib eye werd mooi versneden op plank aangeboden samen met een seizoensalade met Julia’s dressing, mayonaise en huisgesneden frietjes. Bovendien een extra assortiment sausjes, béarnaise, pittige pepersaus en Julia’s BBQ saus, waardoor men het malse vlees, mooi rosé gehouden, in diverse combinaties kan proeven. Een leuke creatie van dagverse ingrediënten, keurig bereid met succulente accenten en toetsen, die door de pairing met de Château Carignan Cadillac tot een culinair hoogtepunt uitgroeide.

 

Hotel De Bilderberg – Utrechtseweg 261 – 6862 AK Oosterbeek

Tel  31 26 339 63 33 – bilderberg@bilderberg.nlwww.bilderberg.nl

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  4minutes

gezellig en sfeervol interieur,

attente bediening

zorgvuldig bereide gerechten

mooie smaaktoetsen

leuke decoratieve presentaties