JW Marriott viert opening 100ste hotel wereldwijd

JW Marriott is verheugd te kunnen aankondigen dat zijn 100ste hotel, JW Marriott Tampa Water Street, nu open is en een nieuw niveau van luxe naar de Tampa Bay regio brengt. Gelegen in het hart van de dynamische Water Street buurt, nodigt het nieuwe pand veeleisende gasten uit om tijd voor zichzelf te nemen, te ontspannen, en een nieuw evenwicht te vinden in lichaam en geest. Een formele feestelijke opening wordt verwacht in april 2021.

“Het eerste JW Marriott opende in 1984 in Washington DC en was een eerbetoon aan mijn vader, J.W., en een viering van zijn liefde voor service en gastvrijheid,” legt Bill Marriott, Executive Chairman of the Board bij Marriott International, uit. “Dat eerbetoon is nu uitgegroeid tot een wereldwijd hotelmerk, een ongelooflijk bewijs dat de geest van dat eerste hotel wereldwijd wordt omarmd. Onze familie is ongelooflijk trots dat de naam van mijn vader nu gasten verwelkomt in meer dan 100 begerenswaardige bestemmingen over de hele wereld, waaronder Tampa.”

Met de opening van JW Marriott Tampa Water Street toont JW Marriott zijn betrokkenheid bij Tampa, het stimuleren van de ontwikkeling van de luxemarkt en het ondersteunen van het vermogen van de bestemming om grotere groepen en evenementen te ontvangen, evenals vakantiegangers.

Van lokaal geïnspireerde gerechten tot holistische wellness voorzieningen, elk aspect van JW Marriott Tampa Water Street is ontworpen met het welzijn van de gasten in gedachten. Dit begint met de adembenemende en rustgevende esthetiek, ontworpen door Nicholas Brosch Wurst Wolfe & Associates, met interieurs van Champalimaud Design. Het hotel combineert moderne luxe met de verfijnde energie van Tampa’s Water Street buurt en verwelkomt gasten met een moment van architectonisch ontzag: een vier verdiepingen atrium lobby lounge met hangende kunst en een zwevende conferentieruimte genaamd “Skybox”, die gasten voorziet van de perfecte locatie om in het moment te zijn en de energie van de buurt in zich op te nemen. Het waterfrontdistrict van downtown Tampa heeft een rijke geschiedenis van arcades, veranda’s en luifels die bijdragen aan een gelaagd en gedetailleerd straatbeeld. Deze elementen nodigen uit tot fysieke verbindingen tussen binnenruimtes en buitenlandschappen.

Met op maat gemaakt meubilair en op het water geïnspireerd design zijn de kamers open en ruim, met zachte natuurlijke kleurenpaletten en materialen geïnspireerd door de omliggende waterkant. Verschillende kamercategorieën bieden een spectaculair uitzicht door ramen van vloer tot plafond, evenals ruime badkamers met natuurlijk licht.

Het hotel ligt naast het Tampa Convention Center en de Amalie Arena (de thuishaven van de Tampa Bay Lightning van de National Hockey League) en beschikt over 100.000 sq ft aan vergader- en evenementenruimte. In combinatie met het zustercomplex, Tampa Marriott Water Street, beschikt het complex over meer dan 40.000 sq ft extra totale evenementenruimte, waarbij beide gebouwen met elkaar zijn verbonden via een glazen skybridge op de derde verdieping. De luxueuze voorzieningen, de prachtige binnen- en buitenruimtes en het adembenemende uitzicht onder de sterrenhemel zullen alle gasten ontzag inboezemen.

Als reactie op de huidige omstandigheden rond de COVID-19 pandemie, heeft JW Marriott Tampa Water Street een verscheidenheid aan verhoogde protocollen en praktijken geïmplementeerd in overeenstemming met de hoge normen van het hotel voor netheid en luxe service