Kaneelrolletjes met Parmaham, peer & dadels

Een nieuwe leuke winterse smulpartij!

Ingrediënten voor 12 stuks: 320g bladerdeeg, 20g bloem, 75g ongezouten boter, 50g dadels ontpit en fijn gesneden, 50g walnoten fijn gesneden, 10g gedroogde peren fijn gesneden, 10g rietsuiker, 1 koffielepel kaneel, 5 sneetjes Parmaham, 1 ei (geklopt), 4 koffielepels Ahorn siroop.

Verwarm de oven tot 200° C. Rol het bladerdeeg uit en smeer het gelijkmatig in met een laagje zachte boter. Strooi de fijngesneden dadels, walnoten, peer, rietsuiker en kaneel eroverheen. Leg de sneetje s Parmaham bovenop.

Rol vervolgens met behulp van het bakpapier onder het gevulde bladerdeeg op tot een worst. Wikkel deze strak in vershoudfolie en leg in de koekkast gedurende 10-12 minuten.

Snijd vervolgens het bladerdeeg in 12 gelijke stukken. Leg vervolgens elk stuk in een beboterde muffin bakvorm en duw ze lichtjes aan.

Smeer de bovenkant in met het opgeklopt ei, besprenkel met suiker en bak gedurende 18-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer warm eventueel besprenkeld met een beetje ahorn, siroop op honig. Smullen maar.