Kasteel Engelenburg: adellijk vergaderen

Zakelijk succes gaat om aandacht, grenzeloos denken en creativiteit, maar ook soms afstand kunnen nemen. Kasteel Engelenburg ligt centraal in Nederland, heeft 6 stijlvol ingerichte conferentieruimtes van 4 tot 120 personen en biedt optimale privacy.

De ambiance van Kasteel Engelenburg zorgt voor inspirerende meetings waarbij u beseft dat heden en toekomst bestaan dankzij de geschiedenis. De schoonheid van de omringende natuur is een uitgesproken pluspunt, net trouwens als de persoonlijke gastvrijheid van de mensen van kasteel Engelenburg. Na de meeting terug in de hectiek van alle dag voelt u best wat men bedoelt met de slogan ‘bespreek de geschiedenis.’

Kasteel Engelenburg is door haar locatie en de royale conferentiezalen al vele jaren een veel gekozen plek voor een brainstorm sessie, training of directie bijeenkomst. Diverse zalen leggen een link met de geschiedenis van het kasteel maar stralen door hun unieke historische inrichting ook de rijkdommen van het domein uit. De zalen zijn alle met gevoel voor historische ambiance ingericht en voorzien van alle moderne audio visuele middelen, airconditioning en vele verwennerijen met uiteraard een efficiënte service en persoonlijke aandacht.

Rond 1850 is de prachtige Sociëteitszaal gebouwd door Judith van Lennep om haar gasten stijlvol te ontvangen. Vandaag is deze zaal nog steeds een stijlvolle salon en de grootste zaal op de begane grond. Ze heeft een prachtig hoog plafond met kroonluchters en rijke gordijnen, een mooi eigen terras en uitzicht over het landgoed. In U-vorm biedt ze plaats aan 35 personen, in theatervorm aan 120 personen.

De Bentinckzaal is de Heerenkamer van het kasteel, in 1910 door Jonkheer van Citters gebouwd als werkkamer. Deze boardroom beschikt over prachtige houten lambrisering en een klassieke inrichting met aan drie zijden een fraai uitzicht over het landgoed. Adellijk vergaderen kan hier een themapunt vormen. De vergadering in de werkkamer van de jonkheer kan worden aangevuld met een informele lunch in de jachthut met uitleg over de jacht op het landgoed, een proeverij van single malt whisky door de huisliquorist in de Engelse lounge en een private dining in één van de stijlkamers.

In 1591 logeert de prins van Oranje op de Engelenburg tijdens de veldtocht tegen het Spaanse leger. De naar Prins Maurits genoemde zaal is gelegen op de tweede etage en is een intieme zaal voor vergaderingen. De zaal is sfeervol ingericht met grote dakkapellen welke een uitzicht bieden op de golfbaan en het landgoed.

Brainstorming in loungeopstelling rond de open haard of bij mooi weer in de tuin en de dag beginnen met  een Tai Chi workshop waarbij de oefeningen zijn gericht op het behouden van harmonie in de communicatie en genieten van een wijn & spijs diner in de middeleeuwse wijnkelder of bij mooi weer in de wijntuin, zijn de introducties voor teambuildingsessies.

Onder de vele suggesties o.m. schapendrijven, paarden fluisteren of een roofvogel workshop, schermen, laserkleiduifschieten, handboog- en luchtgeweerschieten, per fiets, solex e-bike, step, classic car of mini cooper op pad, Zuid-Afrikaanse wijnproeverij, Hollandse likeurproeverij of bierproeverij, schilderen, Afrikaans trommelen of gewoon een heerlijke beauty en welness sessie. Golf combineren met effectief zaken doen voor relaties of medewerkers waarbij de golfdag bestaat uit een golfclinic, golftornooi of zelfs nachtgolf zijn andere mogelijkheden.

Kasteel Engelenburg staat er met zijn historische omgeving borg voor dat elk type meeting in een van de zaaltjes op de Veluwe vorm en gestalte krijgt om uiteindelijk in hedendaagse resultaten uit te monden. www.engelenburg.com