Kastelenroute ofte mini-route de bonheur

Om de 60ste verjaardag van de keten Relais & Châteaux op gepaste wijze te vieren werden diverse ‘routes de bonheur’ uitgewerkt waarbij hotelgasten meerdere landen en regio’s bezoeken en telkenmale worden opgevangen bij een van de leden van deze keten zodat ze een unieke reis en ervaring beleven.

Het motto “ een door verscheidenheid” met hospitality als rode draad vormt evenzeer de draagkracht van het project “Kastelenroute” dat door een 3-tal Beneluxleden werd opgezet, project waarbij men Nederland, het Groot Hertogdom Luxemburg en Duitsland doorkruist. Aan dit project van kracht tot eind november 2014 werken het Château St Gerlach Maastricht, het Athoff Schlosshotel Lerbach Bergisch Gladbach en Hotel Le Place d’Armes in Luxemburg mee.

Althoff Schlosshotel Lerbach Bergsich Gladbach nabij Keulen : Alleen het ruisen van de oude bomen of het vogelgezang kunnen de rust verstoren, die onze gasten ervaren, als zij verblijven in Althoff Schlosshotel Lerbach. Het voormalige herenhuis is omgeven door een Engels landschapspark dat harmonisch overgaat in de bosrijke omgeving.

Het hotel met zijn 52 kamers en suites en zijn 4 elementen Spa by Althoff is een van de mooiste landelijke hotels in Duitsland en is maar enkele autominuten verwijderd van Keulen. Door zijn charme en elegantie is het een zeer bijzondere locatie. Van culinair genieten bij 2 sterren chef de cuisine Nils Henkel in ‘Restaurant Lerbach’ of in de Franse Brasserie ‘Coq au Vin’, tot familiefeesten of een romantisch verblijf – Lerbach maakt van uw verblijf iets bijzonders. www.schlosshotel-lerbach.com

Château St. Gerlach Buitenplaats van Maastricht : Kan het mooier? Het weergaloos aantrekkelijke Geuldal, het schitterende natuurgebied Ingendael, de eigen uitgestrekte parken, de stijlvolle baroktuinen, een boerenkruidentuin, een hoogstam fruitarboretum, een rozenhof, een groentetuin, een wijngaard. Al dit fraais alleen maakt Château St. Gerlach tot dé gekende buitenplaats van Maastricht. Een unieke plek om even te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. Laat u zich op hoog niveau verwennen!

In de historische bouwwerken op het landgoed zijn een prachtig hotel met een 58 luxueuze hotelkamers en suites, 39 hotelappartementen, een à la carte restaurant, een bistrot, Spa & Wellness St. Gerlach en een zwembad gevestigd.

www.chateauhotels.nl

Hôtel Le Place d’Armes : Welkom In het historische centrum van de stad Luxemburg, nabij het Groothertogelijk paleis ligt hotel Le Place d’Armes. Het enige Relais & Châteaux hotel van Luxemburg dat met zekerheid één van de mooiste hotels van de omgeving genoemd mag worden. Het hotel is een mix van barok, Franse Savoir Vivre en Duitse gezelligheid.

Het monumentale pand uit de 18de eeuw is een voormalige drukkerij, dat uit 7 gebouwen bestaat die allen met elkaar verbonden zijn door trappen en glazen gangen. Het resultaat is een uniek hotel met 28 kamers, 3 restaurants, enkele zonnige binnenplaatsen, terrasjes en intieme lounge plekjes. Het hotel is omgeven door luxe boetieks en ligt dichtbij het zakelijk district. www.hotel-leplacedarmes.com

Het arrangement van deze kasteenroute of mini-route de bonheur, omvat per hotel (3 hotels): een welkomstdrankje, 3-gangen diner in de brasserie (niet in het à la carte restaurant en exclusief drankjes), een overnachting in een tweepersoonskamer, ontbijt en afscheidspresentje. Kostprijs 499,50 EUR per persoon, prijs op basis van een verblijf van twee personen in een luxe hotelkamer.

Het volstaat om de Kastelenroute te reserveren bij het hotel waar u wenst te starten. De volgorde van de hotels mag u zelf bepalen, wel dienen de drie overnachtingen aaneengesloten geboekt te worden. U betaalt het arrangement in het hotel waar u uw reis start. Na betaling ontvangt u een “ kastelen reispas ” als bevestiging. Deze laat u zien bij de andere hotels als betalingsbewijs. De kosten die niet zijn opgenomen in het arrangement betaalt u telkens ter plaatse in het betreffende hotel. De Kastelenroute is geldig tot en met november 2014 op basis van beschikbaarheid. Drie nachten, drie landen, drie kastelen, een unieke belevenis en ervaring.