Kerst in Luxemburg stad

Zin om ertussenuit te knijpen tijdens de feestdagen? Welkom in Luxemburg-stad, een plek die bol staat van de eindejaarsactiviteiten voor het hele gezin! In deze hoofdstad vind je alles op wandelafstand en de stad is de plek bij uitstek voor liefhebbers van kerstmarkten en andere feestelijkheden!

Het eindejaar in Luxemburg-stad:

  • Wantermaart – 18/11 tot 01/01 : Op de ‘Place de la Constitution’ staan chalets met een gevarieerd en kwalitatief aanbod. Er zijn draaimolens en attracties op hetzelfde plein dat gehuld is in een gezellige, feestelijke en kindvriendelijke sfeer.
  • Winterkids – 01/12 tot 23/12 : ‘Cour de l’ancien Athénée’, naast de Notre-Dame kathedraal, is het kader voor Winterkids. Wat staat er op het programma? Workshops en voorstellingen die de creativiteit van onze jongsten prikkelen. Heerlijke momenten met het hele gezin.
  • Lëtzebuerger Chrëschtmaart – 18/11 tot 01/01 : De kerstmarkt in de stad ontstond ooit op de Place d’Armes en vindt daar nog steeds plaats. Er worden ludieke en originele animaties georganiseerd voor een bijzonder breed publiek. De grote kerstboom, een kerststal en twee draaimolens kunnen natuurlijk niet ontbreken.
  • Wanterpark – 18/11 tot 01/01 : In het park Kinnekswiss staat er dit jaar een muzikaal aanbod voor het hele gezin op het programma.
  • Kleeschen on tour – 04/12 : Sinterklaas is ook een held in Luxemburg! Tijdens Winterlights houdt hij halte in de hoofdstad.
  • Lëtzebuerger Adventscircus – 09/12 tot 08/01 : Het Lëtzebuerger Adventscircus keert terug naar het parkeerplein Glacis met een origineel programma: acrobaten, comedians en verschillende optredens.

Andere kerstmarkten die een bezoek waard zijn: Heringer Millen – 2 tot 4/12 – Echternach – 9 tot 11/12 – Differdange – 2 tot 22/12

Wat valt er nog meer te beleven?

  • EXPOGAST – 26 tot 30/11 : EXPOGAST en de Villeroy & Boch Culinary World Cup behoeven geen introductie meer. Deze gastronomische beurs en prestigieuze internationale wedstrijd – toegankelijk voor iedereen – vinden slecht om de vier jaar plaats. Een niet te missen afspraak dus!
  • Shopping : De hoofdstad is een mengelmoes van culturen en invloeden en dat merk je ook aan het verrassende aanbod winkels en smaken. Enkele voorbeelden van topadressen? Oberweis, Chocolate House by Nathalie Bonn en Wanderscheid, drie culinaire tempels en uithangborden van Luxemburg!