Kerst komt dichterbij…

De cadeaustress ook…

 

Nieuwe Bongo ‘Prettige Feesten’ speelt in op groeiende vraag naar ervaringscadeaus

Ho ho ho, Belgen houden van kerst én van cadeaus geven. Maar dat neemt niet weg dat we lichtjes de stress voelen toeslaan als de feestdagen naderen. Dat geldt vooral voor Vlamingen, want Walen hebben opvallend minder cadeaustress. Hun geheim? Een goede voorbereiding, zo blijkt uit onderzoek van Bongo bij ruim 2.000 Belgen. De Europese marktleider in belevenisbonnen lanceert alvast vier flexibele oplossingen voor wie straks op kerstcadeautjesjacht trekt…

Belg heeft cadeaustress voor kerst

  • Ruim zes op de tien Vlamingen kampen met ‘kerstcadeaustress’, iets meer dan het gemiddelde van één op de twee Belgen. De voornaamste reden? We weten niet waarmee we iemand blij kunnen maken. Ook zijn we bang om geen origineel cadeau te vinden, twijfelen we over het budget dat we willen spenderen en hebben we te weinig tijd om cadeaus te kopen.
  • Eén op de vijf start anders vroeg genoeg met zijn zoektocht, minstens twee maanden voor kerst. De meeste Belgen (45%) beginnen een maand op voorhand met hun aankopen. Eén op de tien gaat in de laatste week nog op zoek naar het geschikte geschenk.
  • Walen hebben opvallend minder kerstcadeaustress – 53% ervaart zelfs geen stress vs. 37% bij de Vlamingen. Wie geen cadeaustress ervaart, blijkt meestal goed voorbereid. Zo denkt ruim de helft van de Belgen op voorhand na over een gepast cadeau. Andere tips om stress te vermijden: gewoon ‘iets’ kopen dat je zelf ook leuk zou vinden (24%), een cadeaubon kiezen (18%) of met lijstjes werken (10%).
  • We kopen vooral kerstcadeaus voor het gezin (63%), maar ook familie en vrienden verrassen we graag (45%). Bijna zes op de tien Belgen kopen altijd iets voor iedereen van het gezin. Eén op de vier trekt naampjes om te bepalen voor wie je iets koopt. De helft van de Belgen spendeert tussen 25 en 50 euro aan een kerstcadeau, maar we durven zeker ook tot een budget van 100 euro en meer te gaan.

4 nieuwe Bongo’s brengen redding

Om de Belgen wat te verlossen van die kerstcadeaustress, heeft Bongo zijn inspirerend aanbod uitgebreid met vier nieuwe cadeaus: ‘Fijne Feesten 2023’, verdeeld in vier prijscategorieën (van 29,90 euro tot 99,90 euro). Daarbij focust de specialist op leuke ervaringen cadeau doen, om samen mooie momenten te delen en herinneringen te creëren. Uit marktonderzoek blijkt immers dat wij Belgen niet alleen houden van cadeaus geven, maar ook dat jongere generaties (25-44 jaar) steeds vaker voor een ‘experience gift’ kiezen.

Bongo Prettige Feesten 29,90 euro trekt alvast volop de kaart van gastronomisch genieten, met heel wat partners die een ontbijt met bubbels serveren. Ook kan je voor een zachte prijs iemand trakteren op een stukje avontuur (fietsen huren, kano varen…) of een verwenmoment (manicure, gelaatsverzorging…). Bongo Prettige Feesten 49,90 euro laat je lunchen en dineren volgens sharing-concept (met o.m. gloednieuw Ethiopisch restaurant Gursha als nieuwe Bongo-partner), een dag watersporten, e-biken of simpelweg uitrusten bij een massage.

Bongo Prettige Feesten 69,90 euro verrast fans van adrenalinekicks (raften, bungeejumpen…), gastronomie (romantische diners), wellness (sauna met bubbels) én hotelverblijven (tot 3 sterren). Dat geldt ook voor de Bongo Prettige Feesten 99,90 euro waarbij je iemand zelfs een racedag op een professioneel circuit cadeau kan doen. Inspiratie genoeg dus om zelfs het moeilijkst getrokken ‘naampje’ te verrassen deze kerst.

Extra inspiratie? Met Bongo Limited Edition!

Naast de nieuwe ‘Prettige Feesten 2023’ lanceert Bongo ook twee limited edition-cadeaus, verkrijgbaar vanaf 6 november tot het einde van de kerstperiode. ‘Les Cabanes d’Ostende’ trakteert twee personen op twee overnachtingen in een luxueuze cabine aan zee mét privéhottub. ‘Serre Pop-up’ laat je met twee genieten van een gastronomisch apéromenu in een exclusieve kasteeltuin. Ideaal voor wie 2024 straks helemaal ontspannen wil instappen!