Kerstvakantie: enkel nog Spaanse bestemmingen vanuit luchthaven Antwerpen

Na de kerstvakantie 2020 zonder vluchten uit Antwerpen is TUI fly relatief tevreden met het aantal passagiers dat deze kerstvakantie uit Antwerpen vertrekt.  De achterstand tegenover de laatste pre-corona kerst van 2019 komt vooral doordat een reeks bestemmingen dit jaar niet kan worden aangevlogen. De vluchten naar de 3 klassieke Spaanse bestemmingen halen een bezetting van 90%, het bewijs van een positieve evolutie sinds de heropstart van de vluchten op 20 april 2021, toen er een eind kwam aan het verbod op niet-essentiële reizen.

De belangrijkste bestemming blijft afgetekend Alicante, de luchthaven op 1 uur rijden van de populaire badplaats Benidorm. Meer dan de helft van de reizigers uit Antwerpen vertrekt naar deze bestemming. Op de tweede plaats komt luchthavens Malaga, met directe toegang tot de Costa del Sol, en tenslotte Murcia, dicht bij badplaats Torrevieja waar veel Belgen een buitenverblijf hebben. Alle vertrekken tijdens de eerste week van de kerstvakantie zijn volgeboekt. Voor het weekend van 1 januari zijn er nog plaatsen beschikbaar.

Marokko werd door TUI fly pas sinds oktober weer opgestart na een interne evaluatie van de sanitaire toestand en de mogelijkheid tot een aangename vakantiebeleving ter plaatse. Door de recente sluiting van het Marokkaanse luchtruim door de overheid moest TUI fly de vluchten naar Tanger en Nador noodgedwongen annuleren.

Ook de lijn naar Innsbruck, de poort naar de Oostenrijkse skigebieden en tijdens vorige winters bijzonder in trek voor onder andere korte skivakanties (shortski), kan deze kerstvakantie niet doorgaan. Door de onzekerheid rond de restricties die Oostenrijk de voorbije weken uitvaardigde en het risico op een verlenging van de lockdown, eerder deze maand, besloot TUI fly om deze bestemming te annuleren voor de kerstvakantie.

De vluchten uit Antwerpen zijn een exclusief aanbod van TUI fly en kennen sinds de start in 2015 een groot succes omwille van de vlotte bereikbaarheid en de kleinschaligheid van de luchthaven. TUI rekent op een voortzetting van de positieve trend qua reizen en gelooft er stellig in dat Antwerpen zijn passagiersaantallen van 2019 volgend jaar opnieuw zal kunnen bereiken.