Kimpton hotels & resorts debuteert dit voorjaar in Parijs

Kimpton® St Honoré Paris brengt de hartelijke gastvrijheid van het merk naar het Opéra-district van de Franse hoofdstad. Kimpton® Hotels & Restaurants, het luxe boutique merk van IHG® Hotels & Resorts, onthult een nieuw hoofdstuk in haar Europese expansie en opent dit voorjaar haar eerste vestiging in Frankrijk. Met de opening van Kimpton St Honoré Paris zal het speelse en verfijnde design van het merk, de innovatieve benadering van restaurants en bars en de meeslepende gastervaringen die echte menselijke connecties bevorderen, een nieuwe kijk bieden op gastvrijheid in de Lichtstad.

Kimpton St Honoré Paris blaast nieuw leven in een historisch gebouw dat ooit het geliefde luxe warenhuis “Samaritaine de Luxe” huisvestte. Gelegen aan de Boulevard des Capucines in de Parijse wijk Opéra, zal het hotel een echte Kimpton stijl uitstralen, met een harmonieuze mix van luxe en creativiteit in 149 stijlvolle kamers (waaronder 24 suites), een overdekt zwembad, een fitnessruimte en een Spa met luxe behandelkamers. De originele 1917 Art Nouveau gevel, het kenmerkende trappenhuis en de unieke lift worden zorgvuldig gerestaureerd en gevierd Frans interieur ontwerper Charles Zana transformeert de ruimtes om Kimpton’s elegante en speelse design tot leven te brengen. Het interieur van het hotel is geïnspireerd op de Art Deco uit de jaren 1930 en elke gastenkamer zal het gevoel hebben van een chique, modern, designgericht Parijs appartement, met balkons, ramen van vloer tot plafond en zorgvuldig geselecteerde kunstwerken.

Culinaire en cocktailervaringen in Kimpton St Honoré Paris brengen een verfrissende luchthartigheid en authenticiteit in de wijk , met spannende verkooppunten en Kimpton’s beroemde dagelijkse Social Hour dat gasten de gelegenheid biedt om te genieten van interessante, lokaal geïnspireerde drankjes. Op het gelijkvloers komt een Californisch geïnspireerd restaurant en bar, ontworpen door Humbert & Poyet, met lichte, op de zee geïnspireerde recepten, doordrenkt met Amerikaanse vrijgevigheid. Op het dak van de tiende verdieping zal een terrasbar met 360 graden uitzicht over de stad gasten verwelkomen voor unieke cocktails en hapjes, slim gecombineerd met sociale momenten in het achterhoofd, die net zo populair zullen worden bij de lokale bevolking als bij bezoekers aan Parijs.

Jean-Paul Dantil, die 25 jaar ervaring heeft in luxe gastvrijheid wordt General Manager van Kimpton St Honoré Paris, hij zegt “Frankrijk staat bekend om zijn gastvrijheid en Parijs om zijn kunst, design, cultuur en bewondering voor originaliteit. We zijn blij dat we de filosofie van Kimpton, een ontspannen, stijlvolle en unieke persoonlijke service, kunnen uitdragen in dit prachtige nieuwe vlaggenschip hotel. De opening van Kimpton St Honoré zal een verfrissend gevoel van joie de vivre met zich meebrengen, een gebouw dat wordt geassocieerd met traditionele luxe nieuw leven inblazen en het voorzien van een moderne benadering van verwennerij die het individu verwelkomt, erkent en viert zonder de poespas.”

Kimpton Hotels & Restaurants werd in 1981 in San Francisco opgericht door Bill Kimpton. De oprechte benadering van gastvrijheid heeft zich vertaald naar unieke, designhotels in stadscentra, strandresorts en bergverblijven over de hele wereld. Recente opvallende nieuwe openingen van Kimpton zijn onder meer Kimpton® Maa-Lai Bangkok, Kimpton® Shinjuku Tokyo, Kimpton® Clocktower Hotel in Manchester, Verenigd Koninkrijk en Kimpton® Vividora Hotel in Barcelona. Het merk maakt dit jaar ook zijn debuut op Bali, en er staan meer hotels op stapel voor Duitsland, Mexico, Maleisië, China, Hong Kong en Nederland in de komende 2-5 jaar.