Kimpton hotels & restaurants in Australië

Pro-invest Group en IHG lanceren Kimpton Hotels & Restaurants in Australië.

 

Pro-invest en IHG Hotels & Resorts heropenen Primus Sydney als eerste Kimpton hotel van Australië in oktober 2021. IHG’s luxe boutique merk is snel gegroeid over de hele wereld en komt nu eindelijk Down Under

Als pionier in de sector die het boetiekconcept voor het eerst introduceerde in de VS in 1981, staat Kimpton Hotels & Restaurants bekend om haar kenmerkende service en het creëren van gastervaringen die echte menselijke connecties bevorderen. Vandaag wordt de speelse merkfilosofie wereldwijd gevierd, via doordachte extraatjes en voorzieningen, inventieve vergaderingen en evenementen, onderscheidende, designgerichte interieurs, en lifestyle-elementen zoals het nachtelijke Social Hour.

Als een op de erfgoedlijst opgenomen 1930 Art Deco heropleving van interbellum architectuur, en een geschiedenis als het voormalige Sydney Water Board Building, zingt het Primus Sydney pand bijna met Kimpton persoonlijkheid. Het gedurfde ontwerp, de iconische rode zuilen en de luxueuze boetiekpersoonlijkheid zullen het merk perfect belichamen en zodra de renovatie van de lobby, gastenkamers en F&B is voltooid, zal het ongetwijfeld een merkbepalend vlaggenschipproduct voor de regio zijn. Kimpton Sydney opent in oktober zijn deuren met 172 kamers en suites met een uniek design, een zwembad op het dak, conferentie- en evenementenruimtes badend in natuurlijk daglicht, evenals een reeks innovatieve culinaire ervaringen die voortbouwen op Kimptons nalatenschap van lokaal geliefde restaurants – waaronder een lobbybar, een restaurant op het dak en een café.

IHG en Pro-invest hebben een lange samenwerking die begon met Pro-invest dat in 2016 de eerste Holiday Inn Express in Australië opende in Sydney’s Macquarie Park. Sindsdien is het portfolio gegroeid tot 7 Holiday Inn Express branded hotels, zo breiden ze de samenwerking uit met nieuwe merken, met 6 hotels in de pijplijn onder de merken voco, Hotel Indigo, Holiday Inn Express en nu Kimpton.

Kimpton staat los van het stereotype CBD luxehotel en de trendy locatie van het hotel in het centrum van Sydney past perfect bij het profiel van Kimpton’s gasten – met het State Theatre en Capitol Theatre beide op een steenworp afstand. Het merk Kimpton is de afgelopen jaren wereldwijd snel gegroeid, met 73 geopende Kimpton hotels en 32 in de pijplijn. Australië is de nieuwste markt voor het merk. IHG Hotels & Resorts heeft momenteel 60 hotels onder zes merken in Australazië, waaronder InterContinental, Crowne Plaza, Hotel Indigo, voco, Holiday Inn en Holiday Inn Express, met nog eens 35 in de pijplijn, waaronder Kimpton.