Kimpton Saint Georges opent in Toronto

Dit boetiekhotel, het eerste van het Kimpton-merk in Toronto, overbrugt de luxueuze elementen van Yorkville met de Boheemse hipheid van het Annex-district.

Het design van het hotel is het werk van Mason Studio die op 14 verdiepingen een naadloos verhaal brengt van Toronto’s culturele background en de persoonlijkheid van de stad. De 188 kunstzinnig ingerichte kamers waaronder 20 suites, bezorgen de gasten een onuitwisbaar gevoel van deze identiteit met een leuk knipoogje naar traditionele woningbouw en de lokale leefgemeenschappen. Tal van lokale kunstenaars werkten mee aan de realisatie van dit project.

De lobby werd gedecoreerd door Birdo, een van de bekendste street artists van Toronto, die het verhaal brengt van een Vlaamse gaai die over een mistig Toronto uitzwermt en de bezoekers de weg wijst naar hun kamers. Met een open haard geeft de lobby, ter plekke Living room genoemd, het gevoel van een uitnodigende gastvrijheid, casual en comfortabel.

De gastvoorzieningen in Saint George omvatten alle van Kimpton’s handtekening voorziene faciliteiten zoals het “Forgot It? We’ve Got It! ” een assortiment van reis- en toiletartikelen van Atelier Bloem; gratis Wi-Fi voor IHG Rewards Club-leden; en gezondheidsgerichte wellness-opties, zoals het gebruik van op maat ontworpen openbare fietsen, 24 uur per dag toegang tot het fitnesscentrum van het hotel en yogamatten op de kamer. Zoals andere Kimpton-accommodaties is St. George ook  huisdiervriendelijk en verwelkomt het vierpotige gasten zonder extra kosten of aanbetaling.toronto-boetiek

Op het  gelijkvloers van St. George’s zijn 1.500 sq ft pre-functie vergaderingen en evenementenruimte aanwezig, speciaal gericht op intieme bijeenkomsten. Als paradox voor de vergaderruimte vormt de voorste lounge, 400 sq ft, een verkoelende, kalmerende omgeving die onmiddellijk een ontspannen sfeer biedt. Gasten op weg naar de Peregrine kamer, de 1.100 sq ft vergaderingzaal, worden ondergedompeld in een daglicht doordrenkte, open en lichte ruimte met residentiële accenten en een zacht kleurenpalet. Eclectisch meubilair, gebruikt in alle ruimtes, is uitwisselbaar voor workshops, cocktailfeesten of zakelijke bijeenkomsten. Gelaagde, architecturale luiken kunnen naar keuze van de gasten worden gebruikt om meer privacy en lichtregeling in de ruimte te integreren.

Restaurant The Fortunate Fox grenst aan het hotel en is ook toegankelijk via de Living room. Het is een hippe gastropub die een verfrissende ervaring biedt. The Fortunate Fox is een verbeterde klassieke pub, met een eigen menu doordrenkt van grote selectie lokale ambachtelijke bieren en cocktails, combineerbaar met de meeste gerechten. De Fortunate Fox is geopend voor ontbijt, lunch en diner, zakelijke bijeenkomst en de room service.