Kingsland Locke opent in Dalston

Het vooruitstrevende aparthotelmerk Locke lanceert in januari 2021 zijn vierde Londense woning, Kingsland Locke, in het hart van Dalston.

Kingsland Locke ligt in een van de meest eclectische buurten van Londen en zal 124 van Locke’s kenmerkende studioappartementen herbergen, evenals een eigen microbrouwerij en jeneverstokerij, een restaurant, een gratis co-werkruimte, een fitnessstudio en een coffeeshop. De benedenverdieping van Kingsland Locke heeft een grote, natuurlijk verlichte atriumruimte die overdag overgaat van een ontspannende sfeer naar een levendig restaurant en een bar bij het vallen van de avond.

“Kingsland Locke markeert ons vierde pand dat in Londen wordt geopend en is een bijzonder spannende lancering voor ons allemaal. Net als bij andere Locke-openingen ging het ook bij deze lancering om het verdedigen van het lokale Dalston-gebied en om het zoeken naar partners die het gebied thuis noemen – van de architecten tot de uniformontwerpers. Met Kingsland Locke willen we het unieke creatieve landschap van Dalston vieren en daarmee een omgeving creëren waarin zowel de reizigers als de lokale bevolking zich thuis voelen” – Stephen McCall, CEO van edyn.

Kingsland Locke zal de thuisbasis zijn van KRAFT Dalston, een spannende nieuwe eet- en drinkgelegenheid die gevormd is tussen de Duitse Kraft Brouwerij, Jim en Tonic Distillery en Le Bab. KRAFT Dalston krijgt een jeneverstokerij en een microbrouwerij op locatie in Kingsland Locke hebben, waardoor de CO2-voetafdruk van het verkooppunt met 75% wordt verminderd. Na het vestigen van locaties in Soho en Covent Garden, zal Le Bab voor het eerst naar het oosten uitbreiden; hij keert terug naar het Londense kebabhart, dat als eerste zijn moderne kijk op de traditionele kebab inspireerde. Sjamaan zal ook worden gevestigd op de begane grond, waar hij de gasten en voorbijgangers koffie serveert.

Het interieur van Kingsland Locke, dat de verfrissende ontwerpbenadering van Locke voortzet, is bedacht door de in Oost-Londen gevestigde studio Red Deer, die designinspiratie heeft gehaald uit de levendige kleuren en scènes van de omringende wijk Dalston. De gangen van Kingsland Locke zijn voorzien van levendige perzikkleurige tinten, tegen een ruwe ruwe achtergrond, terwijl de schrijnwerkerij, zoals de receptie en de kelnerpunten, de marktkraampjes nabootsen door het gebruik van een metalen frame tegen een melange van kleurrijke tegels.

De kamers zijn ontworpen met een meer gedempt palet, waarbij gebruik wordt gemaakt van ruwe texturen en subtiele tinten om de rust en ontspanning te bevorderen. Synoniem met het bredere merk Locke, zullen alle studio’s voorzien zijn van volledig uitgeruste keukens, compleet met hoogwaardige apparatuur, op maat gemaakte groene fluwelen banken en leefruimte. Een ander locke-hoofdstuk dat in de gemeenschappelijke ruimten van het hotel wordt gevonden, is de zware beplanting en het groen in het hele hotel.

“We zijn erg blij dat we met Locke hebben samengewerkt voor hun eerste avontuur in Oost-Londen. Voor het ontwerp van Kingsland Locke lieten we ons inspireren door de omgeving van het hotel om beter te aarden binnen de lokale gemeenschap, maar ook om een verbinding te creëren tussen de hotelgast en de ruimte die hij of zij bewoont”. – Lucas Che Tizard, Oprichtend Directeur – Red Deer Architects

Kingsland Locke ligt op loopafstand van enkele van de favoriete plekken in Oost-Londen, waaronder de nabijgelegen Broadway Market, met een eclectisch aanbod van kraampjes en eetgelegenheden, Columbia Road Flower Market en Dalston Curve Garden. De locatie van het hotel, gelegen in het hart van Dalston, biedt gasten de unieke kans om de hoofdstad als een echte Londenaar te ervaren. Zoals bij alle Locke eigendommen, wordt Kingsland Locke volledig bemand door een team van House Hosts, die ervoor zorgen dat zowel lange als korte termijn bezoekers toegang hebben tot de beste lokale kennis en insider tips.

Locke hotels bieden een andere manier van reizen door het traditionele aparthotel-formaat te combineren met het doordachte ontwerp, de ontwrichtende samenwerking op het gebied van eten en drinken en de programmering van een boutique lifestyle hotel. Deze uitdagende aanpak heeft ertoe geleid dat Locke de afgelopen vier jaar met succes zes Britse panden heeft geopend in Londen, Manchester en Edinburgh, met verdere openingen in Dublin, Berlijn, Lissabon, München en Kopenhagen.

Openingsprijzen vanaf £115 per nacht.