Koh Samui’s vissersdorp debuteert “A Shore” beach bar

Na de ontdekking van het eiland meer dan een eeuw geleden, leven de verhalen van vissers en zeelui die het eiland vonden als een haven tegen de moessons en hoge zeeën voort in de lokale folklore. A.Shore in het Anantara Bophut Koh Samui Resort, is de nieuwste toevoeging aan het bruisende strandleven van Koh Samui en haalt zijn inspiratie uit de verleidelijke mix van erfgoed, de prachtige kustlijn van de Golf van Siam en de rustieke esthetiek van het naburige vissersdorpje.

A.Shore Beach Bar is een toevluchtsoord waar de trendsetters van het eiland hun toevlucht kunnen zoeken en kunnen ontspannen met een glas verfrissende drank en een bord eenvoudige, heilzame gerechten. De bar, die er rustiek uitziet en een 21e-eeuwse draai geeft aan het idee van een tropisch paradijs, is doorspekt met Instagram-vriendelijke plekjes, het meubilair en de inrichting zijn gemaakt van teruggewonnen hout, waaronder een boot die, voordat hij een nieuw leven kreeg als glamoureuze strandbank, een hardwerkend vissersvaartuig was. Op een witgekalkt dek vormen de schommels, zitzakken en strandbedden een uitnodigend decor tegen de glinsterende achtergrond van het prachtige witte zandstrand van Bophut.

Passend bij het decor is het menu stijlvol en toch informeel. De nadruk ligt op de rustieke mediterrane keuken met Aziatische invloeden. Voor de lunch, lichte voorgerechten, smaakvolle hoofdgerechten en diverse gegrilde vis en zeevruchten die ideaal zijn om van te genieten in een prachtige open-air omgeving. Met kenmerkende gerechten zoals een verse Samui Seafood Platter, Guacamole Ciabattas of een Tofu Satay Baguette. Zoek verkoeling met verfrissende drankjes zoals de kenmerkende cocktail Sabai Sabai van A.Shore, met Mekhong-whisky, zoete basilicumblaadjes, limoensap, ginger ale, Angostura bitter en siroop. Kinderen kunnen ook genieten van een Unicorn Loaded Shake – een milkshake met bubblegumsmaak, overgoten met zuurstokken, hagelslag en slagroom.

Naarmate de dag vordert en de gasten zich installeren in weelderige zitzakken, met zonsondergangkleurige Sangria in de hand, beginnen de vrolijke deuntjes en het zachte rollen van de golven in perfecte harmonie te neuriën. A.Shore belooft een gevarieerde muziekprogrammering met gast-DJ’s – gegarandeerd dat de tijd die met familie en vrienden wordt doorgebracht, elke seconde waard is. Voor degenen die liever gewoon achterover leunen met een drankje en verhalen uitwisselen, zijn er sundowner sessies, gast barman dagen, evenals lokale samenwerkingen voor kunst en culinaire ervaringen die de lokale ambachtelijke gemeenschap zal ondersteunen.

Kom voor de swing, blijf voor de beach bar – gelegen aan de kust van Anantara Bophut Koh Samui Resort, A.Shore Beach Bar is elke dag open van 10.00 uur tot zonsondergang.

HERONT