Koksijde in een kleedje van bloemen, kristallen en diamanten

Koket Koksijde – Floralia: driejaarlijks bloemenfeest met waanzinnige creaties. Van vrijdag 7 tot en met maandag 10 september 2018 organiseert het gemeentebestuur van Koksijde het driejaarlijks event Koket Koksijde – Floralia. Het bloemenfeest vindt plaats op het Theaterplein en in het gemeentehuis van Koksijde en wordt uitgewerkt door meesters-floristen die bloemen in een symfonie van kleuren tot kunst verheffen. In 18 strandcabines laten 18 floristen het beste van zichzelf zien. Absoluut hoogtepunt zijn de bloemencomposities in het gemeentehuis van Koksijde van bloemensierkunstenaar Jo Pattyn, bijgestaan door een team van gerenommeerde floristen.

‘Diamonds are forever’ en ‘diamonds are a girls best friend’, Koket Koksijde wentelt zich dit jaar in kristallen en diamanten. Het wordt met andere woorden een bloemenfeest  met veel “Bling Bling”. Het hoogtepunt van de tentoonstelling in het gemeentehuis zijn de kristallen en diamanten in alle kleuren en groottes, ontworpen door de eigen gemeentelijke dienst Technieken. Ook de raadzaal die volledig in het thema van strandvliegers wordt uitgewerkt zal in het oog springen! Jo Pattyn  laat zich dit jaar ook bijstaan door gerenommeerde floristen.

Op het Theaterplein voor het gemeentehuis van Koksijde legt de gemeentelijke Groendienst een duinenlandschap aan, waarvoor in totaal 650 ton zand wordt aangebracht. In 18 opgestelde strandcabines zullen 18 floristen een tot de verbeelding sprekende bloemencreatie brengen. Heren, geen paniek, deze kristallen en diamanten zijn niet te koop maar enkel te bewonderen. Mis deze kans niet!

Praktische info:

Openingsuren: Vrijdag 07/09 (met concert om 19u30 van de Koninklijke Gemeentelijke Harmonie van Koksijde), zaterdag 08/09, zondag 09/09: open van 10 tot 22 uur. Maandag 10/09: open van 10 tot 18 uur. Toegangsprijs: € 10 (tot 18 jaar gratis).