Kroatië blijft zich ontwikkelen

Ook in Corona-tijden blijft het gastvrije Kroatië investeren om haar bezoekers een nog beter verblijf te kunnen bieden. Afgelopen jaar is er een flink aantal nieuwe hotels geopend, en hiernaast zijn er vele accommodaties die de stilte tijdens de COVID-19 pandemie hebben aangegrepen om verbeteringen en renovaties door te voeren. In 2020 en 2021 is er zeker € 180 miljoen geinvesteerd in de verbetering van de overnachtingsmogelijkheden in Kroatië.

Nieuwe hotels

Er worden op verschillende plaatsen in Kroatië nieuwe hotels geopend, van Rijeka in het noordwesten tot Split in het zuiden. Een van de meest bijzondere hotels die haar deuren binnenkort verwacht te openen, is het boutique designhotel Villa Nai 3.3. Het hotel is gelegen op Dugi Otok, een droomeiland op ca. 25 km voor de kust van Zadar. Het ecologische 5 sterren hotel is ontworpen met aandacht voor de natuurlijke omgeving en is gelegen in een grote boomgaard van 5 hectare met 1100 olijfbomen. Villa Nai 3.3 zal onderdeel zijn van Leading hotels of the World en haar gasten een ongeëvenaard verblijf bieden. https://villanai.com/about-us/

In Rijeka opent de internationale keten Hilton het nieuwe Hilton Costabella hotel. Het 5 sterren resort zal beschikken over 132 kamers en 66 suites in luxe villa’s en gasten kunnen gebruik maken van 4 restaurants, 6 bars, een spa. De opening staat gepland voor mei / juni 2021 https://www.hilton.com/en/hotels/rjkochi-hilton-rijeka-costabella-beach-resort-and-spa/rooms/ .

In Split openen maar liefst twee hotels de deuren; 5 sterren hotel Ambasador en 4 sterren hotel Fermai. Het hotel Ambasador zal beschikken over 101 kamers, een kleine banketbakkerij, wellness & spa, restaurant, lobby en wijnbar, poolbar en een rooftopbar. De opening staat gepland voor Q3 2021. Het Hotel Fermai is kleinschaliger met 35 kamers, een restaurant, café Fermai en tuinterras en moet in mei 2021 haar deuren openen. https://www.hotelfermai.com/

Het 4e hotel dat haar deuren zal openen is gelegen aan de prachtige Adriatische kust in het plaatsje Sibenik. Het kleinschalige 4 sterren Hotel Amerun zal 17 kamers bieden en zal beschikken over een restaurant met 90 zitplaatsen met accenten op de mediterrane keuken. Daarnaast biedt het hotel bootverhuur (eigen bijboot), transfers, fietsverhuur, excursies naar het Nationale Park Kornati. De opening van het hotel staat gepland eind mei 2021.

Renovaties : In de komende maanden wordt de opening van een 8-tal gerenoveerde accommodaties verwacht, waarmee Kroatië als toeristische bestemming haar gasten nog meer en nog betere overnachtingsmogelijkheden biedt: Hotel Miramare in Crikvenica, Hotel Osijek in Osijek, Le Meridien Lav in Split, Royal Hotels & Resorts in Dubrovnik, Hotel Brioni in Pula, Valamar Parentino Hotel in Porec, Valamar Meteor Hotel in Makarska, HVAR Places hotel Valamar in Starigrad (Hvar).

Voor meer informatie over Kroatie: https://croatia.hr/nl-NL

Vaccinaties voor toeristische sector

In Dubrovnik begon een georganiseerde vaccinatie met het inenten van 70.000 mensen die direct werkzaam zijn in de toeristische sector. Deze vaccinaties moeten aan het begin van het toeristische seizoen voltooid zijn. Naast de start van de vaccinatie van medewerkers die werkzaam zijn in het toerisme, komen er voor gasten die verblijven op toeristische locaties, bijvoorbeeld in hotels, campings, jachthavens etc. aanvullende mogelijkheden waar zij zich eenvoudig kunnen laten testen. “Kroatië is één van de eerste landen die begint met het vaccineren van werknemers in de toeristische sector. Dit is uitermate belangrijk voor Kroatië om ons nog sterker te positioneren als een veilige reisbestemming. Naast het project ‘Veilig verblijf in Kroatië’ is dit een extra garantie voor toeristen dat Kroatië voldoet aan alle eisen voor een veilige vakantie voor iedere gast die ons land als reisbestemming kiest ”, aldus minister Brnjac.

Versoepelingen inreisvoorwaarden

Vanaf 1 april heeft de Kroatische overheid het eenvoudiger gemaakt voor toeristen om het land te bezoeken. Gevaccineerde toeristen, toeristen die hersteld zijn van een COVID-19-infectie of die een negatieve PCR-test of antigeentest tonen, kunnen naar Kroatië reizen.

‘Safe Stay in Croatia’ : Bij aankomst kunnen toeristen genieten van een rustig verblijf dankzij de invoering van het ‘Safe Stay in Croatia’-label, dat strikte naleving van alle gezondheidsmaatregelen die door de overheid worden aanbevolen, garandeert. Op de website https://www.croatia.hr/nl-NL/coronavirus-2019-ncov-q-and-a- kunnen reizigers up-to-date informatie vinden over de huidige toegangsprocedures.