Kroatië opent nieuw kantoor voor digital nomads

Het Kroatisch Nationaal Verkeersbureau heeft een nieuwe promotie campagne gelanceerd “Croatia, your new office!” met als doel Kroatië te positioneren als een aantrekkelijke en goed voorbereide bestemming voor digitale nomaden. Als onderdeel van de campagne is een speciale landingspagina ontwikkeld, “Croatia your new office”, welke te vinden is op de Croatia.hr-website. De landingspagina bevat alle belangrijke informatie met betrekking tot de vergunningsaanvraag en het verblijf van digitale nomaden in Kroatië.

“Kroatië is een van de eerste leden van de Europese Unie die een tijdelijk verblijf van één jaar voor digitale nomaden heeft gereguleerd. De Kroatische toeristen industrie erkent deze kans in de ontwikkeling van “year-round” toerisme. “Met een kwalitatief aanbod en eenvoudigere procedures, streven we ernaar om zoveel mogelijk digital nomads aan te trekken en zo onze bestemming te promoten. Digitale nomaden zijn een uitstekende kans voor de Kroatische economie en we zijn verheugd over het feit dat digitale nomaden steeds meer belangstelling tonen voor tal van Kroatische steden. Ik geloof dat Kroatië indruk zal maken op digitale nomaden met haar natuurlijke en culturele schoonheden en zijn authentieke aanbod. Ik wens alle huidige en toekomstige digitale nomaden een warm welkom op een van de meest gewilde en unieke Europese bestemmingen – Kroatië “, aldus de minister van Toerisme en Sport Nikolina Brnjac.

“Deze campagne wil Kroatië te presenteren als een land dat digitale nomaden een comfortabel, veilig verblijf en uitstekende levensomstandigheden kan garanderen. Kroatië, waar veel Engels wordt gesproken, een land dat een unieke manier van leven biedt met authentieke ervaringen, een goede internetverbinding biedt, een gunstig klimaat en een prachtige natuur, goede nabijheid en goed bereikbaar is voor de rest van Europa, zeer betaalbaar vergeleken met Europese normen en goede en betaalbare gezondheidszorg ”, zei Kristjan Staničić, directeur van het Kroatische Nationale Bureau voor Toerisme. Hij verwacht dat het nieuwe wettelijke kader en de campagne een positieve impact zal hebben op het aantal digitale nomaden in Kroatië

Het bovenstaande wordt tevens erkend door veel buitenlandse mediakanalen, waaronder ‘s werelds toonaangevende reismagazine Lonely Planet, dat een recent artikel wijdde aan het onderwerp digitale nomaden en de voorwaarden waaraan buitenlanders moeten voldoen om een jaar als digitale nomaden in Kroatië door te brengen. Ook het gerenommeerde tijdschrift Forbes publiceerde in zowel de Franse als de Amerikaanse editie een artikel over Kroatië als gewilde en open bestemming voor digitale nomaden. Tot slot noemen veel Amerikaanse media Kroatië en Dubrovnik als zeer gewilde bestemmingen voor digitale nomaden.

Meer informatie is beschikbaar via https://www.croatia.hr/en-GB/travel-info/croatia-your-new-office