La Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch verankert zich in Luxemburg

La Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch, kondigt een investering aan van 25 miljoen EUR in een nieuwe brouwerij. Het vastgoedproject Draïeck Dikrech, sinds 2010 in uitvoering door de Luxemburgse ontwikkelaar Coogee SARL zal de hele historische site tevens opwaarderen door het creëren van 200 extra woongelegenheden, kantoren en commerciële ruimtes. De opening van de nieuwe brouwerij is gepland voor begin 2018.

“We kunnen onze Diekirch liefhebbers geruststellen! We blijven in Luxemburg brouwen dankzij de dagelijkse inzet van onze medewerkers en een massieve investering van 25 miljoen EUR in een nagelnieuwe brouwerij. We bereiden onze brouwerij op de toekomst voor want we zijn overtuigd van het groeipotentieel in Luxemburg. We zullen er dan ook alles aan blijven doen om onze huidige toppositie te behouden en uit te breiden in het Groothertogdom”, zegt Stijn De Beer, Country Director Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch.

De nieuwe brouwerij krijgt een nieuwe inplanting op de gronden van de huidige site en zal over de meest moderne technologie beschikken teneinde de productie van de bieren Diekirch en Mousel ook in de toekomst te blijven verzekeren. Tijdens de werken zal de productie van het bier door de huidige brouwzalen verzekerd blijven tot de nieuwe brouwerij operationeel is. Voor het personeel verandert er niets: de medewerkers die werkzaam zijn op de Diekirch site zullen ook in de toekomst instaan voor de kwaliteit van het typische Luxemburgse bier.

“Na het evalueren van verschillende scenario’s is het voor ons meer en meer duidelijk geworden dat we alles te danken hebben aan onze Luxemburgse wortels, die teruggaan tot 1871, en brouwtraditie. Het is een bewuste keuze om hier niet vanaf te stappen maar in tegendeel ons meer dan ooit te vereenzelvigen met onze roots en onze Luxemburgse consumenten”, besluit Stijn De Beer.

Bij de plannen voor het project « Dräieck Dikrech », heeft Cogee SARL, de joint-venture gevormd door Saphir Capital Partners en Matexi Luxembourg, altijd prioriteit gegeven aan de vestiging van de nieuwe brouwerij. Door de herindeling door Coogee SARL, zullen er op de historische site eveneens 200 wooneenheden en meerdere commerciële ruimtes voorzien worden, alsook de nieuwe bureaus van de Brasserie de Luxembourg.

«We zijn blij dat AB InBev blijft investeren in het Groothertogdom Luxemburg», zegt John Penning, Managing Director van Saphir Capital Partners en beheerder van Coogee SARL. « De samenwerking met AB InBev sinds 2010 is altijd uitstekend verlopen en we zijn ervan overtuigd dat de nieuwe brouwerij perfect aansluit bij de herinrichting van de site Draïeck Dikrech», vervolgt John Penning.

Jérôme Simon, Country Manager van Matexi Luxembourg en beheerder van Coogee SARL vult aan: « We zijn verheugd om onze gerenommeerde ervaring als projectontwikkelaar aan te wenden voor één van de meest ambitieuze renconversieprojecten in Luxemburg.

La Brasserie de Luxembourg biedt bovendien een koperen brouwketel aan de stad Diekirch aan. Dit symbolisch geschenk toont de verbondenheid van de brouwerij met de stad.

BRASSERIE DE LUXEMBOURG

La Brasserie de Luxembourg bevindt zich in Diekirch en werd opgericht in 1871. Als onderdeel van Anheuser-Busch InBev, ’s werelds leidinggevende brouwer, is de brouwerij tevens Luxemburgs marktleider. De lokale merken Diekirch en Mousel worden aangevuld met internationale merken zoals Leffe, Hoegaarden, Stella Artois, Jupiler, Franziskaner, Löwenbräu, Beck’s en Super-Bock. La Brasserie de Luxembourg is bezorgd over het milieu. Door het gebruik van recycleerbare verpakkingen teneinde CO2 terug te dringen, maakte de groep van ecologie een prioriteit. La Brasserie de Luxembourg engageert zich ten aanzien van de kwaliteit van gebruikt water alsook voor een vermindering van het energiegebruik alsook het gebruik van groene stroom. www.brasseriedeluxembourg.lu

DRAIECK DIKRECH EN PARTNERS

Het projet « Dräieck Dikrech » omhelst de bewaring van de architecturale kwaliteit van oude beschermde gebouwen op de site van la Brasserie de Diekirch, in het bijzonder de « Zockerfabrik », de uitbreiding van de bestaande gebouwen alsook het optrekken van nieuwe gebouwen. De brouwerijsite staat voor een gevarieerd gebruik van de oppervlakte waarbij plaats is voor wooneenheden, commerciële en administratieve ruimtes en publieke groenzones die van het brouwerijgebeuren een heuse beleving maken.

De ontwikkeling van het project « Dräieck Dikrech » wordt uitgevoerd door Coogee SARL, eigenaar van de site en door Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch, onderdeel van AB InBev. Coogee SARL is een joint-venture tussen Saphir Capital Partners (www.saphircapitalpartners.com) en MATEXI (www.matexi.lu) die belast is met de projectontwikkeling van de site. Het concept voor dit project wordt verzorgd door het Luxemburgs architectenbureau « Beiler & François » (www.bf-archi.lu). La Banque Internationale à Luxembourg (www.bil.lu) is de bankpartner van dit project.