La Butte aux Bois investeert fors in gastbeleving

Het hoofdgebouw, ook gekend als het manoir, van “La Butte aux Bois” te Lanaken werd in 1926 gebouwd door Ridder Lagasse de Locht en zijn familie. In 1969 werd het landgoed overgenomen door Carel Bullens. Zijn Eindhovens bedrijf in wielen voor kinderwagens was net overgenomen en het werd naar Kerkrade verplaatst om er nieuwe jobs te creëren voor ex-mijnwerkers. In de overnameovereenkomst stond bedongen dat het bedrijf de eerste jaren in Kerkrade onder leiding van Bullens zou groeien, dus hij was op zoek naar een woonst voor zijn gezin.

In 1986 werd het pand omgevormd tot restaurant annex feestzaal en het eerste hoofdstuk van een succesverhaal ging van start. Doorheen de jaren werd er uitgebreid met hotelkamers, een restaurant, een gastronomisch restaurant “La Source” en een Wellness Center genaamd Aquamarijn.

Het landgoed La Butte aux Bois bestrijkt momenteel maar liefst 12 hectare en het is gelegen aan de rand van bosrijke omgeving van het “Nationaal Park Hoge Kempen”.  Er staan 40 hotelkamers in verschillende uitvoeringen ter beschikking. In het manoir kan je terecht in Comfort Kamers, Luxe Kamers, Superior Kamers, een Luxe Torenkamer en een Superior Torenkamer. In het nabijgelegen landhuis, verbonden met het manoir dankzij een overdekt wandelpad, kan je opnieuw in Comfort Kamers of Luxe Kamers terecht. Een overnachting boek je vanaf 75 EUR p.p. p.n. tot 199,50 EUR p.p. p.n..

Voor gastronomische verwennerij kan je ofwel terecht in: Bistro Gourmand “Het Binnenhof”, gelegen in het hart van het manoir; ofwel in het Sterrenrestaurant “La Source”, gelauwerd met 1 Michelinster en 17/20 GaultMillau. Aansluitend aan het sterrenrestaurant ligt een schitterend terras dat in 2015 nog werd verkozen tot “Beste Terras van België” door GaultMillau.

Je kan er genieten in Wellness Center “Aquamarijn”, in 2014 nog verkozen tot “Beste Wellness Center van België”. In 8 salons worden zowel zakelijke als feestelijke bijeenkomsten georganiseerd. Groepen van 4 tot 450 personen vinden een oplossing in de faciliteiten van La Butte aux Bois. Het romantisch decor schept het perfecte kader voor trouwpartijen en hiervan vinden er meer dan 40 per jaar plaats.

La Butte aux Bois is lid van de Franse organisatie Relais & Châteaux. Deze organisatie heeft als leden de beste, meest gastronomische en gastvrije hotels van de wereld. Je kan La Butte aux Bois ook vinden bij Quality Lodgings, Michelin, GaultMillau en Lemaire.

Dit jaar worden in La Butte aux Bois maar liefst 3 jubilea gevierd: het manoir bestaat 90 jaar, hostellerie La Butte aux Bois viert haar 30-jarig bestaan en Wellness Center Aqamarijn viert 20 jaar.

La Butte aux Bois in 2017:

De troeven van La Butte aux Bois ontgroeien de huidige muren en daarom wordt er geïnvesteerd in een nog kwaliteitsvollere gastbeleving. De investering, welke in de miljoenen euro’s loopt, heeft ook als gevolg dat 10 nieuwe medewerkers het huidige team van 75 personen vervoegen. In de periode van januari 2016 tot de lente van 2017 wordt het volgende gerealiseerd:

Een nieuwe faciliteit voor Wellness Center Aquamarijn : Wellness Center Aquamarijn verhuist van de huidige plaats in het manoir naar een splinternieuwe faciliteit bestaande uit 2 niveaus. Het pand zal verrijzen aan de linkerzijde van de hoofdingang van het manoir. Dankzij hoogteverschillen in het omliggende landschap staat elk niveau nog steeds in harmonieuze verbinding met de omliggende natuur. In oppervlakte groeit Aquamarijn van 400 m² naar 1300 m². Het gelijkvloers wordt ingevuld door een zwembad, een panoramasauna, infraroodcabines, een Turkse stoomcabine, een outdoor jacuzzi en de kleedruimtes. Naast het standaard wellness concept kan je er ook terecht voor een gelaatsverzorging, een manicure en/of pedicure alsook anti-agingbehandelingen in één van de behandelkamers. Er wordt steeds gewerkt met het gamma van Shiseido. Een toevoeging aan het aanbod is dat er ook aan dermatologische huidsverbetering wordt gedaan, zowel op vlak van behandelingen als in het beschikbare productgamma. Dankzij de nieuwe faciliteit verhoogt de capaciteit van 15 naar 25 gasten met een dagarrangement.

Bovendien zal op het tweede niveau een nieuwe Health Club beschikbaar zijn inclusief cardioapparaten, spiertraining, groepssessies voor yoga, Zumba, Pilates, spinning en aquagym. Buiten sporten kan in de vorm van een bootcamp, Nordic Walking of andere activiteiten. Een Health Coach staat bovendien ter beschikking van de gasten om hen te adviseren op sportief vlak als op vlak van voedingsadvies. Ook op het tweede niveau: een bistro met een hele menukaart aan lichte maaltijden.

20 nieuwe hotelkamers met natuurzicht : Naast het nieuwe Wellness Center Aquamarijn zal er nog een pand verrijzen. Hier worden, naast de 40 bestaande kamers, 20 nieuwe hotelkamers ondergebracht verdeeld over opnieuw 2 niveaus. Stuk voor stuk zijn het “Rooms with a view”. Dankzij de inplanting van het gebouw, de indeling van de kamers en de grote open raampartijen lijkt het alsof de natuur naadloos de kamers invloeit. De kamers krijgen een moderne maar nog steeds klassevolle inrichting met veel bleek hout als warm element.

Een nieuwe ontvangstruimte : De hoofdingang van het manoir, het hoofdgebouw van La Butte aux Bois, krijgt een nieuw voorplein alsook een nieuwe lounge met ontvangstbalie. Vanuit deze lounge vertrekt ook een glazen corridor die Wellness Center Aquamarijn en de twintig nieuwe hotelkamers in verbinding brengt. Parkeren doen gasten op de twee nabijgelegen nieuw aangelegde parkings voor kort of lang verblijf.

Om dit project te realiseren deed La Butte aux Bois beroep op 5 Limburgse partners:  PCP Architecten, met kantoren in Genk (www.pcp-architects.be), stond met haar team van architecten in voor het ontwerp van het nieuwe La Butte aux Bois. Bouwbedrijf Dethier, met kantoren in Alken (www.bouwbedrijf-dethier.be), neemt het uitvoeren van de nieuwe constructie voor haar rekening. Afwerkingsbedrijf en Interieurbouw Weygers, met kantoren in Hasselt (www.weygers.be), pakt over om de binneninrichting en afwerking tot in de puntjes af te werken. Zwembaden De Cock E&C, met kantoren in Hasselt (www.de-cock.be), zal de natte ruimtes van het Wellness Centrum Aquamarijn voor haar rekening nemen. Profileringsbureau COCOMO, met kantoren in Hasselt (www.cocomo.be), staat in voor de communicatie gedurende de uitbreidingsfase alsook het uitwerken van de nieuwe marktprofilering van La Butte aux Bois in 2017.

Gedurende de uitvoeringsfase die loopt tot de lente 2017 blijven alle huidige faciliteiten van het hotel ter beschikking van de gasten. De 5 projectpartners slaan de handen in elkaar om de uitvoering zo discreet mogelijk te laten verlopen. Omwille van die reden hebben ze de filosofie van La Butte aux Bois overgenomen: De gast staat centraal! Er werden strikte engagementen genomen om een optimale gastbeleving te garanderen. Zo wordt er onder andere gewerkt met een elektrisch aangedreven werfkraan in plaats van een met dieselmotoraandrijving terwijl een designpaneel van 45 meter op 2,5 meter het oog van de bedrijvigheid kan onttrekken. Op donderdag 3 maart werd als uiting van dit engagement door elke partner een convenant gesigneerd.

Om samen met La Butte aux Bois de kwaliteitsvolle beleving van de gasten te garanderen werd bovendien “Annabelle” in het leven geroepen. Zij is als het ware een extra help desk vanwege de projectpartners om de gasten extra ten dienste te staan wanneer deze vragen of aanmerkingen hebben over de uitvoering. Gasten kunnen telefonisch, per mail of in persoon bij “Annabelle” terecht. Bovendien wordt zo ook alle informatie gekanaliseerd zodat iedereen de focus kan behouden op de gast. www.labutteauxbois.be