La Confiance …

La Confiance is een unieke Belgische speculoos met een uitzonderlijke smaak. Het authentieke familierecept uit 1934 wordt terug tot leven gewekt met enkel de beste biologische ingrediënten, die rechtstreeks bij geselecteerde boeren worden aangekocht: Belgische biotarwe van boer Thibaut, echte roomboter en zorgvuldig geselecteerde kruiden. De speculoos werd officieel erkend als streekproduct door Vlam en door een internationale jury van 135 chefs bekroond met een 3-sterren superior Tatse Award.

Bakker Jozef Borms, de overgrootvader van de oprichter, richtte in de jaren 1920 La Confiance op, hij koos niet toevallig voor deze naam, ‘confiance’ betekent immers vertrouwen. Het originele recept werd enkele jaren terug ontdekt samen met een aantal aantekeningen. Dit familierecept uit 1924 wordt tot nieuw leven gewekt met de beste ingrediënten van nu.

La Confiance koopt zoveel mogelijk lokale bio-ingrediënten rechtstreeks in bij de boeren in de omgeving. De rode draad is hierbij een eerlijke landbouw met respect voor de natuur en een geweldige smaak. Belgische bio-tarwe van topkwaliteit vinden was trouwens geen eenvoudige opdracht. Ruim 60% van de tarwe die in België gebruikt wordt, wordt immer geïmporteerd. Bij boer Thibaut in Beaumont werd wel een kwaliteitsproduct weergevonden. Deze biologische zongerijpte tarwe wordt daarna zorgvuldig gemalen door een lokale molenaarsfamilie tot voedzaam meel, boordevol smaak, iets wat je proeft in de speculoos.

La Confiance speculoos doorstond met glans de gerenommeerde smaaktest van het ITQI, een toonaangevende jury van 135 chefs en sommeliers kende de koekjes meer dan 90% van de punten toe, goed voor een superior taste award, een label dat de firma de komende jaren met trots verder wil uitdragen.

La Confiance heeft eveneens een speculoos gelanceerd met premium biologische hazelnoten van boer Frederico uit Piemonte. Biologisch, zongerijpt en vol smaak. Met slechts 1400 hazelaars op een kleine weggestopte bomenheuvel zorgt Frederico voor sappige grote hazelnoten, puur natuur en lekker zoet. Ook werd een speculoos ontwikkeld met nibs, pure cacaostukjes rechtstreeks van boer José uit Peru. Afkomstig van een fair trade cacaoplantage zorgt José voor delicate criollo cacaobonen, geoogst en gedroogd in de Peruviaanse zon, ontwikkelen de bonen hun intens aroma waardoor de Belgische speculoos nog meer pit krijgt.

www.laconfiance.be