La Maison d’Uzès – een 17e eeuws herenhuis

Een 5-sterrenhotel, lid van de keten Relais & Châteaux, dat werd ondergebracht in een 17-de eeuws herenhuis in Uzès, stad die deel uitmaakt van de Franse collectie ‘Art et d’Histoire’. Achter een kunstzinnige en architecturaal mooie façade gaat niet alleen drie eeuwen geschiedenis boordevol historische momenten schuil, maar worden de gasten uitermate verwend in 9 kamers en suites.

Uzès tussen Avignon en Nîmes verrast met zijn historisch verleden en typische sfeer. Uzès charmeert door zijn licht-gekleurde stenen gevels, gepolijst door de eeuwen heen en de smalle straatjes van het centrum omgordt door grote en mooie gebouwen. Met zijn prachtige landschappen en ruime wijngaarden zijn de Languedoc en de regio Uzège rijk aan kleuren. Het feest van de wijnstok, de druivenoogsten en animaties, met de druif als centraal gegeven zijn talrijk. Olijfolie is de tweede bron van rijkdom in de regio. De landschappen van olijfbomen zijn eveneens kenmerkend voor de Languedoc. Uzès telt maar liefst drie oliemolens. Het derde vlaggenschip voor de regio, en niet het minst, is de truffel. In Uzès is zelfs een domein aan hem gewijd. De vallei van de Eure (aquaduct), de Fenestrelle toren, de kathedraal Saint-Theodorit, l’Evêché, de hedendaagse kunstgaleries, de zeepziederij van de Duché, de markt Uzes op woensdag- en zaterdagochtend zijn andere aantrekkingspunten.

De kamers:

De kamers van La Maison d’Uzès zijn verfijnd, eigentijds en luchtig. Ze zijn gebouwd rondom een ​​monumentale trap met 17de eeuwse balustrade en een ahw een geheime trap die toegang geeft tot de bovenste verdiepingen met prachtig uitzicht op de Uzès daken.

“L’Ecrin”: een mooie authentieke kamer met gezellige sfeer en zicht op de charmante stadstuin. “La Dérobée”: prachtig 18e-eeuws Frans plafond met zicht op de binnenplaats en mysterieuze omgeving. “THE THREE LUCARNES”: deze kamer is een echte uitnodiging om te reizen, gezellige sfeer en zolderdak, met mooi uitzicht op de Ecole Saint Anne. De grote stenen badkamer van Tavel bestaat uit een inloopdouche. Ruimte toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

“UZES ROOFS”: met ramen die uitkijken op de typische daken van Uzès voert deze kamer je terug in de tijd van toen. “La Cour d”honneur”: kamer met een warme en romantische sfeer, uitzicht op de binnenplaats. “THE BOURGEOISE SUITE”: chique en elegante sfeer, junior suite met uitzicht op de school Sainte-Anne en stadstuin. De badkamer heeft een bad uit stenen van Pompignan. Mogelijkheid om kamer met Ecrin te communiceren.

“LE BOUDOIR”: deze verfijnde Junior Suite heeft een prachtig 18e-eeuws Frans plafond, intimist en helder, een cocon om niet verlaten. De Suite “DUCALE” zorgt voor een historische en majestueuze sfeer, dubbel uitzicht, deels op de binnenplaats deels op de voetgangerszone, symbool voor het beschermde stadsgedeelte van Uzès.

Het restaurant:

Bekroont met een ster in de Michelin-gids, biedt La Table d’Uzès, onder leiding van chef Christophe Ducros, producten uit het zuiden. Het restaurant is tot begin juni geopend van woensdagmiddag tot zondagmiddag, vanaf 1 juni tot 30 september is het toegankelijk van dinsdagmiddag tot zondagavond.

Chef-kok Christophe Ducros selecteert de beste producten, de mooiste seizoensgebonden groenten en fruit. Tussen de kleuren en smaken rijpen tomaten, courgettes, bonen en aubergines langzaam in de zon, ze worden tijdens het koken gecombineerd met aromatische kruiden, waardoor een keuken vol frisheid en zoetheid ontstaat die perfect aansluit aan de locatie van het hotel. De gerechten worden geassocieerd met een goede vintage, klassiek of regionaal, en onthullen alle facetten van het terroir van de Languedoc.

De spa van het hotel is gevestigd in een opmerkelijke reeks Romaanse gewelven die nog steeds worden omlijst door Gallo-Griekse muurfunderingen, een uniek symbool van welzijn. De 150 m² aan ontspanning wordt geïnspireerd door voorouderlijke welzijns tradities, hammam en Romeins bad worden geassocieerd met de rituelen die door L’Occitane zijn ontwikkeld. Het contact met eeuwenoude stenen na de behandeling, dompelt uw lichaam onder in het Romeinse bad voor een unieke sensatie. Het water verlicht met chromotherapie en de watermuur, omhullen je voor een complete ontspannende sessie.