Lady chef Stéphanie Thunus en Brussels airlines

Brussels Airlines zet haar promotie van de Belgische gastronomie aan boord van haar vluchten onverminderd voort, dankzij een nieuwe samenwerking met lady chef Stéphanie Thunus van sterrenrestaurant Au Gré du Vent. Business Class passagiers zullen in 2018 het hele jaar lang verwend worden met chef Thunus’ menu’s onderweg naar Afrika, de US of India.

Als ambassadeur van België wil Brussels Airlines het beste van ons land naar de wereld uitdragen. Al sinds 2013 werkt de luchtvaartmaatschappij met gerenommeerde sterrenchefs  om de Belgische gastronomie op de kaart te zetten bij haar internationale publiek. Na partnerships met chefs uit 9 verschillende provincies van België, is het nu de beurt aan lady chef Stéphanie Thunus om een culinaire ervaring te creëren in de lucht, in de Business Class van Brussels Airlines’ vluchten naar intercontinentale bestemmingen.

Samen met haar echtgenoot, maître d’hôtel Sébastien Guchet, runt Stéphanie Au Gré du Vent sinds 2012 in haar geboortedorp Seneffe. Slechts één jaar na de opening verdiende het koppel al hun eertse Michelinster, die het tot op heden nog steeds heeft, en Gault & Millau geeft het restaurant een 16/20 in 2017. De chef werkt graag met seizoensproducten, bij voorkeur van eigen kweek van de boerderij van haar ouders, die vlakbij het restaurant gelegen is. In haar gerechten houdt Stéphanie ervan om ingrediënten puur te houden en om hun natuurlijke smaken te versterken.

Op het eerste menu in januari 2018 vinden we gerechten terug als kwartelmousse, kalfswangetjes met schorseneren, dragonsaus en paarse mosterd en witte koolvis met saffraansaus. Deze worden gecombineerd met speciale bieren uit de regio van de Brasserie de la Haute Senne. Daarnaast serveert Brussels Airlines steeds ook een selectie van Belgische wijnen. Om het 4-gangen menu af te sluiten, hebben passagiers de keuze uit een mooie selectie kazen van kaasaffineurs Van Tricht.

Chef Thunus’ menu’s zullen geserveerd worden van januari tot december 2018.

De samenwerking met Belgische sterrenchefs is één van de vele manieren waarop Brussels Airlines zichzelf in de markt zet als dé Belgische luchtvaartmaatschappij. Verder wordt er ook nog Belgische chocolade aan boord geserveerd, het uniform bestaat uit kleding en schoenen van Xandres, Bellerose en Ambiorix en sinds drie jaar heeft de maatschappij 4 vliegtuigen opgedragen aan Belgische iconen Kuifje, Magritte, de Rode Duivels en Tomorrowland.