Lagere passagierscijfers gecompenseerd door cargoresultaten

De goede cargoresultaten van de voorbije maanden blijven zich voortzetten in november. Er werd deze maand 3.917 ton luchtvracht verhandeld op de Luchthaven van Oostende. Dat is een stijging van 66,2% in vergelijking met november 2019. De sterke cargoresultaten zorgen er voor dat het totaal aantal verhandelde vracht 140% steeg in vergelijking met vorig jaar. Ook in december verwacht de luchthaven een voortzetting van deze goede cijfers. Bovendien maakt de luchthaven zich ook klaar om voor een eventuele rol in de verdeling van het coronavaccin.

De hoge cargocijfers zijn een mooie opsteker voor de Luchthaven van Oostende die in november maar 1.584 passagiers verwelkomde. Dit is een daling van 93% ten opzichte van de 21.936 passagiers in november 2019. Deze dalende trend is het gevolg van de tweede coronagolf in Europa. Deze zorgde ervoor dat op enkele vluchten naar Alicante tijdens de herfstvakantie na, alle overige bestemmingen tijdelijk werden opgeschort.

Daarnaast besloot vliegtuigmaatschappij TUI Fly om vanaf 9 november tijdelijk alle operaties op de regionale luchthavens op te schorten tot februari 2021. Over de periode januari tot en met november verwelkomde de luchthaven 110.650 passagiers. In dezelfde periode vorig jaar waren er 436.108 passagiers.

December zal een goede maand worden voor het vrachtverkeer op de luchthaven. Het vierde kwartaal is traditioneel het sterkte kwartaal op vlak van de cargocijfers. De luchthaven streeft er dan ook naar om de kaap van 50 duizend ton in december te ronden.

Luchthaven Oostende kijkt vol goede moed uit naar 2021 en stelt alles in het werk om de passagiers terug een veilig en comfortabel vertrek aan te bieden in het nieuwe jaar.