Langdurig strategisch partnership

Radisson Hotel Group (“RHG”), één van de grootste hotelgroepen ter wereld, en PPHE Hotel Group (“PPHE”), de in Londen genoteerde internationale hospitality vastgoed- en managementonderneming en master franchisenemer van RHG’s Park Plaza merk in EMEA, kondigen aan dat zij hun langdurige strategische partnerschap hebben verlengd. Door de samenwerking zullen zij gezamenlijk een wereldwijde portefeuille van premium lifestyle art’otels in belangrijke toegangspoortsteden ontwikkelen en profiteren van de groeimogelijkheden die de huidige en toekomstige vastgoedportefeuille van PPHE biedt.

De afgelopen twee decennia heeft PPHE de exclusieve master franchise rechten voor Radisson Hotel Group’s upper upscale Park Plaza merk in EMEA. Gezien de successen die samen zijn behaald, hebben de bedrijven nu een overeenkomst gesloten om het premium merk te introduceren als een luxe lifestyle mogelijkheid voor eigenaren en gasten en om art’otels te ontwikkelen in belangrijke steden en met geselecteerde eigenaren over de hele wereld.

art’otel is een groeiende verzameling van luxe lifestyle hotels, met art’otel Amsterdam als het huidige vlaggenschip van het merk. Voor de komende jaren staan verschillende iconische art’otels op de planning, waaronder art’otel London Battersea Power Station in 2022 en het £300m art’otel London Hoxton in 2024. Extra openingen zijn gepland voor Zagreb, Pula en Rome in 2022 en 2023. Elk art’otel is geïnspireerd op een bekende kunstenaar en vormt een cultureel, gastronomisch en sociaal centrum in de meest creatieve wijken van de interessantste steden. Deze zijn gevuld met warme, gastvrije, behulpzame teamleden en veeleisende, kosmopolitische gasten, die het hele jaar door bruisen van het leven, in gebouwen die net zo opvallend en individueel zijn als de prachtige kunst die ze herbergen.

Naast de groei van de art’otel portefeuille, hebben de bedrijven een strategische ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor PPHE om RHG’s portfolio van merken verder te laten groeien in heel Europa met voorzienbare mogelijkheden in Kroatië en Centraal- en Oost-Europa. Het eerste hotel dat onder deze uitgebreide samenwerking wordt bevestigd is het Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotel. Het hotel opent deze week officieel voor het zomerseizoen, na een herpositioneringsprogramma van £30 miljoen van het legendarische Hotel Brioni, een van de bekendste hotels van Kroatië.