Laudamotion, nieuwe luchtvaartmaatschappij op Brussels South Charleroi airport

De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Laudamotion lanceert een nieuwe rechtstreekse vlucht naar Wenen. Vanaf 27 oktober 2019 wordt de Oostenrijkse hoofdstad verbonden met Brussels South Charleroi Airport. Brussel-Charleroi en Wenen worden ten belope van zes wekelijkse vluchten verbonden door een Airbus A320 met een capaciteit van 180 zitplaatsen. Tickets zijn vanaf vandaag te koop op de website van de maatschappij – http://www.laudamotion.com – tegen de introductieprijs van € 19,99 enkele reis.

Opgericht in maart 2018 door Niki Lauda, Laudamotion, waarvan het hoofdkwartier in Wenen is gevestigd, beschikt over een vloot van 23 vliegtuigen gelegerd in Oostenrijk en Duitsland. Meer dan 90 bestemmingen worden bediend door de luchtvaartmaatschappij, die tot doel heeft de passagiers een kwaliteitsvolle dienstverlening tegen concurrerende prijzen aan te bieden.

Oostenrijk sluit zich aan bij de waaier van bestemmingen die vanuit Brussels South Charleroi Airport aangeboden worden en wordt zo het 54e bestemmingsland. Wenen, voor het tiende jaar op rij verkozen tot stad waar het goed om leven is, heeft een belangrijke aantrekkingskracht zowel voor business als pleasure. De stad staat trouwens gekend voor haar wereldberoemde kunstcollecties, haar cultuur en haar keuken.

Andreas GRUBER, directeur-generaal van Laudamotion, zegt: “Ons netwerk werkt omdat ons aanbod aangepast is aan klanten die aan een aantrekkelijke prijs willen reizen. Dankzij onze nieuwe directe route ben ik ervan overtuigd dat we het verkeer van en naar Wenen kunnen doen stijgen.”

Patrick LAMBRECHTS, CEO Ad Interim van Brussels South Charleroi Airport, verklaart zich tevreden over het feit dat Laudamotion een van de partnerluchtvaartmaatschappijen van de luchthaven wordt: “We mogen blij zijn met dit nieuws. Laudamotion wordt de vijfde luchtvaartmaatschappij die in minder dan drie jaar op onze luchthaven verwelkomd wordt. Deze komst bevestigt onze aantrekkelijkheid en versterkt onze diversificatiestrategie. Daarnaast biedt de route Brussel-Charleroi – Wenen ons de mogelijkheid om BSCA te verbinden met een belangrijke internationale hub en een stad met veel troeven.”