Le Comptoir du Malt – Saint Aubin sur Scie (Dieppe)

Le Comptoir du Malt is een keten van brasseries en restaurants die vooral in de regio’s Normandië en Bretagne actief is en een zeer gevarieerde keuken aanbiedt, ze heeft zelfs een aantal take away’s in promotie.

Meestal worden deze exploitaties net buiten het stadscentrum in de onmiddellijke buurt van shoppingcentra en bedrijfsparken ingeplant waardoor hun zichtbaarheid en bereikbaarheid quasi optimaal is. Kenmerkend is het feit dat ze net door deze facetten ook tijdens het weekeinde een drukke bezetting kennen en een perfecte locatie vormen voor evenementen en familiefeestjes.

Het interieur met koperen gisting- en kookketels voor bier oogt leuk en gezellig. Het typisch brasseriedecor biedt langsheen de muren genopte banketten terwijl voor de verlichting een beroep wordt gedaan op grote decoratieve artistieke luchters. Handige tafeltjes kunnen makkelijk worden samengeschoven zodat groepen hier feilloos samen kunnen eten. De kaart is behoorlijk uitgebreid en gaat van een aantal  volwaardige topgerechten tot snacks en een snelle hap. Bovendien krijgen klanten de mogelijkheid om een aantal bereidingen, zoals flammenkuchen, pizza en gesuikerde mini flammenkuchen te bestellen die ze nadien thuis kunnen degusteren. Het is hierbij niet de bedoeling om zich als een take away te profileren, maar wel om het smaakgenot van de gasten te verruimen en ook de thuisblijvers te bekoren zodat ze bij een volgende gelegenheid de totaliteit van het aanbod van Le Comptoir du Malt willen ontdekken. Een pluspunt hierbij zijn de ruime openingsuren en dit zowel in de week als tijdens het weekeinde. Op vrijdag en zaterdag kunnen trouwens bestellingen worden geplaatst tot 23u30, ideaal dus om na een avondje uit of een filmpje nog rustig na te genieten.

De kaart zorgt voor een ruim aantal gerechten, vervolledigt met een uitgebreid assortiment dranken waarbij lokale bieren en eigen brouwsels centraal staan. Onze keuze bleek bij bestelling niet meer voorradig – uitputting van dagverse aanvoer. Onze tweede optie, rumsteak filet, bleef heerlijk rosé en mooi mals. Met een passend fris slaatje en leuk korfje frieten, krokant en goudgeel, alleszins een behoorlijke bereiding. Wanneer je even rondkijkt in de zaal vindt je overal tevreden gezichten, een keten die duidelijk niet alleen toevallige passanten, maar ook businessmen en shoppers kan verleiden.

Naast de vestiging in St Aubin sur Scie heeft de keten vestigingen in Abbeville, Amiens, Calais, St Amands les Eaux en Noyon en opent de komende maanden nieuwe exploitaties in Mers-les-Bains en Liévin.

Le Comptoir du Malt – 27 rue des Canadiens – Rond-point de Mégival – 76550 St Aubin sur Scie

Tel 33 2 35 83 79 60 – Dieppe@lecomptoirdumalt.frwww.lecomptoirdumalt.fr

Open 7/7 – ruime private parking

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

sfeervolle brasserie

gemoedelijk interieur

ruim aanbod

traditionele bereidingen met aandacht voor seizoensproducten

eigen bieren en lokale specialiteiten