Le Grill – Domfront

Normandië staat dezer dagen volop in de belangstelling door de beide wereldoorlogen met tal van activiteiten, maar ook aanpalende departementen kregen telkenmale heel wat miserie te verwerken.

Heel wat minder bekend en zeker minder in de belangstelling is het departement Orne met als hoofdplaat Aleçon. Het departement wordt opgesplitst in 7 toeristische regio’s die elk op zich een aantal aantrekkelijke en bezienswaardige routes aanbieden. Bij onze tocht door Frankrijk gingen we op zoek naar de regio Bocage/Ornias met de Perenroute 75 km en de route Lancelot du Lac, 100km, die beide de middeleeuwse stad Domfront aandoen. Domfront een lieflijk stadje biedt enkele oude getuigenissen van verborgen rijkdom maar evenzeer hedendaagse attractiepolen. In deze regio wordt je overdonderd door levendige hagen, hoogstammige perenbomen met heerlijke likeuren, maar vindt je evenzeer de legendes van het Tafelrond, heremieten en feeën, zelfs de uitstervende heksen durven onverwacht ten tonele verschijnen.

Ook op culinair vlak kom je hier voor verrassingen te staan. Wij gingen op ontdekking in Hotel de France in Domfront en stuitten op een driedubbel initiatief: het restaurant van het hotel, een zaal voor feesten en receptie en le Grill. Felrode uithangborden wijze je makkelijk de weg en eens binnen waan je je waarempel in een Amerikaanse eettempel met ruim en ietwat rokerige gelagzaal die toch sfeervol in aangekleed ondanks de eerder ruwe muren. Je krijgt meteen ook toegang tot een grote, lichtovergoten veranda die uitzicht geeft over een grote tuin.

Tot de huisspecialiteiten behoren o.m. verschillende soorten boudins, gegrilde sardines, kalfsvlees, coq au vin en kalfskop met lokale zachte mosterd. Alle gerechten worden steevast op houtskool bereid waardoor ze een kruidig en pittig maar aangenaam smaakaccent meekrijgen. Wij kozen bij onze passage voor een gegrilde entrecote. Het malse vlees met een fijn vetkorstje werd mooi rosé gehouden en was door een perfecte kruiding aangenaam lekker. Als garnituur een lenteslaatje met sneetjes tomaat en frieten. Weliswaar geen zuiver Belgisch signatuur, maar toch mooi doorbakken, goudgele frieten die het echte krokante eindtoetsje misten.

Le Grill c/o Hotel de France – 7 rue do Mont Saint Michel – 61700 Domfront

Tel 33 2 33 38 51 44 – reservation@hoteldefrance-fr.com

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

snelle en attente bediening

malse entrecote

bereiding op houtskool