Le Mas de So – uniek hotelcomplex in de Provence

Eeuwenoud en toch springlevend. Verscholen tussen uitgestrekte wijngaarden, voorzien van alle modern comfort biedt Le Mas de So, 650m² charmant design met complete leef- en overnachtingsstructuur.

Het moderne verhaal van Mas de So start in 2002 wanneer Stéphane en Sonia tijdens een van hun vakanties in de Provence niet langer aan de lokroep van het zuiden kunnen weerstaan en actief op zoek gaan naar een ‘mas’ waar ze hun enthousiasme voor de regio met anderen kunnen deelnemen. In Laudun ontdekken ze een vervallen hoeve op een domein van 3 ha, gelegen temidden de wijngaarden, olijfbomen en lavendelstruiken. Door het domein lopen enkele schilderachtige maar overwoekerde wandelpaden die je naar een voormalige kampplaats van Caesar leiden!

Meer dan 4 jaar later is de hoeve na tal van renovatie- en aanpassingswerken uitgegroeid tot een klein maar prachtig hotelcomplex dat volop de charme en intense sfeer van de Provence uitstraalt. Vandaag biedt Le Mas de So, 7 perfect uitgeruste hotelkamers met privé toilet, badkamer met douche, badjassen, handdoeken voor het zwembad. Geen kamernummers maar wel een brede waaier van kleuren die de pracht en diversiteit van de Provence benadrukken, elementen die kunstenaars en schilders konden bekoren. Meest opvallend element in de kamers is ongetwijfeld het ontbreken van een televisie, aansluitpunten zijn wel voorzien en op aanvraag wordt een tv geïnstalleerd. Internet en wifi zijn wel aanwezig in de kamers. Hoofdreden van deze afwezigheid is aldus Sonia het feit dat de Mas vooral een cohesie tussen de gasten wil realiseren, samen leven en genieten, kortom ‘vivre comme Dieu en France’. De decoratie van de kamers werd bewust vrij sober gehouden, maar her en der in het complex vindt men boeddhabeelden en ander exotische decoraties waardoor het geheel intense en verrassende sfeerbeelden aanbiedt.

Naast de kamers omvat het complex een semi-professionele keuken waar de huiskok de maaltijden bereidt maar de keuken kan ook door de gasten worden gebruikt, sfeervolle eetzaal met open haard, wijnkelder, biljartzaal met authentieke Chesterfieldzetels, een gezellige praat en degustatieruimte eveneens met open haard, salon met home-cinema, bibliotheek met boeken over wijnen en gastronomie, filosofische en wetenschappelijke werken maar ook dagdagelijkse romans. Sauna, jacuzzi, overdekt terras, tennisveld,  petanquebaan en een verwarmd zwembad vervolledigen de infrastructuur. In de tuin een aparte bio-gedeelte en een mazet met barbecue. Deze mazet opgetrokken in ruw gestapelde stenen zijn kleine, éénkamer woningen uit de regio waarin arme gezinnen en dagloners indertijd een onderkomen vonden. De enige luxie die bij deze mazers werd weergevonden zijn de geglazuurde dakpannen.mas-7530

 

Mas de So richt zich naar een tweevoudig doelpubliek. Enerzijds de privé gasten op zoek naar rust en zen, zalig nietsdoen, wijnen willen ontdekken en vooral even de klok stil willen zetten. Anderzijds is er het meeting- en eventpubliek waarbij Mas de So een ideale locatie vormt voor teambuildingsessies met tal van buitenactiviteiten. Mas de So, zorgt nog voor het ontbijt, voor een ochtendlijke yoga-beleving tussen de wijnranken zodat men met frisse geest en ontspannen lichaam de dagtaak kan aanvatten. De belangstelling van ondernemingen vormde tevens de basis voor een uitbreiding, niet qua aantal kamers, maar wel de bouw van een Orangerie op het domein. Dit complex dat 300 gasten kan ontvangen opent na de zomer de deuren. Hier kan me terecht voor de meest uiteenlopende activiteiten, van privé-feesten over vergaderingen, productvoorstellingen en seminaries. De high tech infrastructuur van de Orangerie beantwoordt volledig aan de hedendaagse normen inzake meetings en incentives.

Mas de So is vlot bereikbaar, 1h30 van de luchthaven van Marignane-Marseille en 30 min van het TGV station van Avignon. De trip naar Mas de So biedt alvast een voorsmaakje van de prachtige natuur, uitgestrekte wijngaarden, kleine onooglijke dorpjes met smalle kronkelende straatjes en de intense rust die je te wachten staat.

Mas de So is een immens rustpunt tussen Orange, Uzès en Avignon met Tavel en Châteauneuf du Pape binnen handbereik, een havre de paix  opgetrokken in ruwe stenen met authentieke decoraties die originaliteit en authenticiteit perfect laat samenvloeien met het drukke leven van de 21ste eeuw. Dit alles omweven met een gepersonaliseerde dienstverlening die bol staat van aroma’s van lavendel en olijfbomen, doorspekt met intense smaaktoetsen van lokale wijnen.