Le Vieux Castillon, 4-sterren hotel in de Provence

Een balkon aan de Gard, een open venster op de geschiedenis…Le Vieux Castillon, een 4-sterren luxehotel met restaurant, is gelegen in het hart van het middeleeuwse dorp Castillon-du-Gard, dichtbij de beroemde Pont du Gard. Dit charmante hotel dompelt je onder in een serene en ontspannen sfeer, terwijl het bistronomisch  restaurant, met panoramisch uitzicht op de omringende wijngaarden, een verfijnde en authentieke keuken serveert.

Le Vieux Castillon tussen Nîmes en Avignon, in de buurt van de Alpilles, de Camargue en de Cevennen, vlakbij de iconische Pont du Gard en het eerste Franse hertogdom (Uzès), is een unieke halte temidden de garrigues en de Gardon-vallei. Het rijke en magische palet van kleuren, smaken en geuren van de Provence benadrukt de authenticiteit van deze bestemming. Wanneer de zon ’s avonds de middeleeuwse gevels verlicht, kan men volop genieten van een enorme kleurenpracht. .

De Pont du Gard is een overblijfsel van de beroemde Romeinse aquaduct dat onder keizer Claudius werd gebouwd rond 50 na Christus Het aquaduct werd gebouwd om de stad Nîmes (Nemausus), een belangrijke provinciestad en zijn omgeving van water te voorzien. Het water was afkomstig uit de bron van de Eure in Uzès, en werd via de kanalen van Castellum Divisarium (watertoren) naar Nîmes gevoerd. De site Pont du Gard werd ondertussen verrijkt met een museum, een educatieve speeltuin voor  kinderen en een ontdekkingsparcours.

Restaurant LA TABLE DU CASTILLON is een gastronomisch en zonnig restaurant. Met behoud van de charme van het Renaissance-gebouw, omarmt een nieuwe verfijnde, eigentijdse en lichte decoratie het restaurant. Verse en seizoensgebonden producten inspireren de chef voor de ontwikkeling van het marktmenu. De 23-jarige Benedict Dahai, voormalig assistent chef-kok gedurende 5 jaar van de 2-sterrenchef Rémy Giraud in Domain Hauts de Loire staat aan het hoofd van het restaurant van Le Vieux Castillon. Hij serveert een eenvoudige en vriendelijke keuken met lokale seizoensproducten in een hoofdrol,hij maakt er ook een punt van samenwerking met lokale producenten om zo kwaliteitsproducten te sublimeren.

4-vieuxcastillongallerie-14

De kamers:

Vanuit de ‘klassieke’ kamers komt een warme en omhullende, ware uitnodiging tot ontspanning … elk van hen biedt een adembenemend uitzicht op de middeleeuwse straten van het dorp of de tuin van het hotel. De witte, beige en oranje kleuren van de landschappen versmelten met de warmte van de ‘deluxe’ kamers met grote woonruimtes, een comfortabele en intieme sfeer. Deze kamers hebben een zonovergoten terras.

Suites: de natuurlijke kleuren, stenen nissen en cocooning-materialen versieren de verschillende woonruimtes perfect. De suites zijn een bubbel van welzijn en comfort, een echt huis met alle charme en de stempel van de Provence.

Le Vieux Castillon biedt eveneens een prachtige vergaderruimte met daglicht en is geschikt voor 10 tot 80 personen. De kamer is uitgerust met een videoprojector, een diaprojector, een scherm en een flipover. Alle apparatuur is beschikbaar op aanvraag.