Les Grandes tables du Monde

 

60 jaar – 167 leden waaronder 12 Belgische – 5 continenten – 24 landen

Les Grandes Tables du Monde is een internationale organisatie die de grootste chefs ter wereld verenigt en de belangen van de topgastronomie verdedigt. Tijdens het jaarlijkse congres in Parijs werd de nieuwe raad van bestuur verkozen voor 5 jaar, waaronder de nieuwe president David Sinapian, bekend van Maison Pic en Beau-Rivage Lausanne. Pierre Wynants, die 33 jaar lang de chef was van Comme Chez Soi, blijft in de raad van bestuuur om de leden buiten Frankrijk te ondersteunen.

Dank zij hem is ons land goed vertegenwoordigd, en kreeg het er dit jaar zelfs een nieuw lid bij: L’Air du Temps van Sang-Hoon Degeimbre. Dat brengt het totale aantal Belgische leden op 12.

Naast L’Air du Temps zijn dat: Comme chez Soi in Brussel (Laurence en Lionel Rigolet), Auberge du Moulin Hideux in Noirefontaine (Yolande en Julien Lahire), Bruneau in Brussel (Véronique en Jean-Pierre Bruneau), De Karmeliet in Brugge (Mireille en Geert Vanhecke), Hof van Cleve in Kruishoutem (Lieve en Peter Goossens), Sea Grill in Brussel (Yves Mattagne), Hertog Jan in Zedelgem (Gert De Mangeleer en Joachim Boudens), L’Eau Vive in Arbre (Anne en Pierre Résimont), Slagmolen in Opglabbeek (Karlijn Libbrecht en Bert Meewis), Château du Mylord in Ellezelles (Jean-Baptiste en Christophe Thomaes) en Le Chalet de la foret (Pascal Devalkeneer).