Les Hauts de Loire, XIX-eeuws kasteel in groene omgeving

De ontdekking van een pagina geschiedenis geworteld in de natuur is een reis die je nooit onverschillig laat. Op amper twee uur van Parijs nodigt de Hauts de Loire u uit voor de unieke ontmoeting tussen de stenen van een Franse patriciërswoning met aangepast geïnterpreteerd comfort.

Hier opent de Loire-vallei, een van de mooiste regio’s van Frankrijk, zijn deuren … Het Loiredal, ook wel “de tuin van Frankrijk” genoemd, is het land der koningen bij uitstek. Juwelen uit de Franse geschiedenis, gebouwd of zwaar herwerkt tijdens de Renaissance (15e en 16e eeuw), samen meer dan 3.000 kastelen belichamen de architectuur van de grote eeuwen van de Franse geschiedenis.

Door hun pracht werd het Loiredal op de UNESCO Werelderfgoedlijst opgenomen.  De regio staat ook bekend om zijn wijngaarden verspreid over meer dan 70.000 hectare. De grote diversiteit aan terroirs maakt het mogelijk om gevarieerde en genereuze wijnen aan te bieden, zoals de Bourgueil, Chinon, Vouvray, die hun singulariteit naar de meest veeleisende tafels brengen.

De Hauts de Loire, een uitzonderlijk voormalig jachtslot is een pand, gebouwd in de negentiende eeuw, dat alle bijzonderheden van een Franse woning omvat. Een park van 70 hectare, vijvers waar de wilde eenden en de zwanen komen drinken, een stenen huis, in eerste instantie het “Château du Pavillon” genoemd, een plek die essentieel is voor de levenskunst waar alle codes die verwijzen naar de horeca worden weergevonden. Gepassioneerde eigenaars hebben elkaar in de loop der jaren opgevolgd waardoor het kasteel vandaag, de trots is van de gemeente Onzain in zijn meest oprechte integriteit.

Het park profiteert van het enthousiasme van de opeenvolgende eigenaars zodat het kon uitgroeien tot een figuurlijk openluchtmuseum met tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst, werken die een aanvulling vormen op het monumentale werk, Le Grand Cerf du Hauts de Loire van de hand van Pierre Yermia. Deze kunstwerken vervolledigen de collectie portretten en schilderijen die in het kasteel wordt weergevonden.

De keten Relais & Châteaux telt nagenoeg 540 charmante hotels en gastronomische restaurants over de hele wereld. Deze vereniging ontstond  in 1954 en is een referentie op het gebied van hotels en restaurants. Sinds haar oprichting streeft ze er naar om een uitzonderlijke levenskunst over de hele wereld uit te stralen door exploitaties met een uniek karakter te selecteren. Relais & Châteaux brengt hoteliers en chef-koks uit alle lagen van de bevolking samen, verenigd door de passie en toewijding om hun gasten een zeldzaam en onvergetelijk moment te laten beleven. www.relaischateaux.com1_hauts-de-loire-demeure-chateau-loire

Inzake overnachtingsfaciliteiten biedt Les Hauts de Loire twee opties, enerzijds het kasteel en anderzijds een eveneens historisch en aantrekkelijk jachthuis.

Het kasteel biedt een variatie aan warme en verfijnde kamers die zijn ontworpen om te ontspannen en te rusten. Sommige kamers of suites hebben een terras, ideaal om te genieten van het uitzicht op het park.

De Prestige suites zijn met zorg en elegantie ingericht en zijn uitzonderlijk door hun ruime kamers en terrassen met uitzicht op het park. Alles is doordacht om u een zeldzaam moment te laten beleven. De Suites verwijzen naar de sfeer van weleer met verfijning en zachtheid. Een royale ruimte om te ontspannen op een van de balkons met uitzicht op ons park …

De Superior kamers vermengen charme van destijds met modern comfort, en  creëren een exotisch en uitzonderlijk verblijf in een decoratie met finesse en elegantie … De Klassieke kamer zorgt voor een pauze in een charmante, gezellige omgeving.

Het jachthuis of de ‘Demeure’ met de typische architectuur van de solognote ligt op 30 meter van het kasteel en biedt kamers en suites met terrassen om te genieten van het park of de moestuin. De Familiekamer is ideaal voor gezinnen en bestaat uit 2 aparte kamers. Het uitzicht op het park / de moestuin is een troef die het gevoel geeft zich in een echte groene omgeving te bevinden.

De Prestige suites zijn met zorg en elegantie ingericht en verleiden met hun ruime kamers en terrassen met uitzicht op het groene en welvarende platteland. De Suites zorgen voor de sfeer van weleer met uitgesproken verfijning. De Superior kamer biedt modern comfort dat uitgroeit tot een exotisch en uitzonderlijk verblijf.