Les Mûrets – Chandolas

Dit hotel-restaurant is ondergebracht in een oude hoeve en molen uit de late 18de eeuw die een aantal jaren geleden werd gerenoveerd. Gelegen temidden een park van 3 ha en omringd door wijngaarden wordt het alleszins een leuke halteplaats op je ontdekking door Frankrijk. De huidige exploitanten Anne-Catherine en Dominique Rignanese hebben de vernieuwingen verder gezet, zorgden voor de nodige  aanpassingen van de hotelinfrastructuur, waardoor de exploitatie 3 torens in de Logis-classificatie verwierf.

Door deze aanpassingen etaleert Les Mûrets een harmonieus en elegant samenspel van traditie en moderniteit. Het hotel biedt niet alleen prachtige ruime kamers maar zorgt eveneens voor een vleugje wellness met buitenzwembad en aangepaste verzorgingsinfrastructuur. De uitbreidingen van de oorspronkelijke infrastructuur maken het geheel ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De eigenaars plannen nog enkele extra kamers rekening houdende met de forse groeiende belangstelling. Tussen de Cévennes en de garrigue op amper twee stappen van de Gorges d’Ardèche krijgt men de kans om diverse creatieve excursies te plannen, tegelijk genietend van alle rijkdommen van de regio.

Chef Dominique die hotelschool liep in de Jura, was o.m. actief bij de Accorgroep vooraleer het koppel zich in de Ardèche vestigde. Eerder per toeval ontdekten ze dat het domein te koop kwam zodat ze het na de aanpassingen in1995 voor het grote publiek konden openstellen. Behoudens de keuken en de eetzaal beschikt Dominique over een terras om zijn creaties te presenteren. Neusje van de zalm is evenwel de schitterende binnenkoer die geniet van de schaduw van een indrukwekkende moerbeiboom om de gasten, tijdens de zwoele zomer- en herfstavonden volop van de terroir van Chandolas te laten genieten. De keuken van Dominique biedt overduidelijk regionale karaktertrekken en wordt aangeboden in verschillende meu’s waarbij aroma’s en delicate smaakakkoorden centraal staan. Dit alles resulteert in boeiende composities met aantrekkelijke decoratieve presentaties. Blikvanger hierbij is ongetwijfeld het menu ‘mes sélections du terroir ofte goûter l’ Ardèche’ €25.50. Dit is een uitgebreid 4-gangenmenu met 3 suggesties voorgerecht, 2 suggesties hoofdgerecht, 2 suggesties nagerecht en dessert. Het menu ‘petit gourmand voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en dessert worden aan €34 aangeboden, terwijl het menu ‘gourmand’, 2 voorgerechten uit 3 suggesties, hoofdgerecht 2 suggesties, kaas en dessert amper €42 kost. Fijnproevers vinden hier ongetwijfeld hun gading temeer daar de gerechten uit de diverse menu’s onderling wisselbaar zijn, zo niet, blijven er de diverse suggesties van de à la carte kaart.

Deze diversiteit zorgde bij onze proeverij voor een moeilijke keuze. Uiteindelijk werd het een ‘petit gourmand’-menu met een spetterende cassoulet van verse Sint Jacobsvruchten met hagelwitte asperges uit Chandolas en heerlijk romig sausje. De rundsfilet, Frans Charolais rund, werd geserveerd met keurig gedrapeerde saus van morilles, extra saus in een apart potje, en een heerlijk assortiment knapperige groenten. Onze overbuur opteerde voor een suprême van kip met een romige pepersaus uit de Ardèche. Een assortiment geaffineerde lokale kazen en creatieve tiramisu zorgden voor delicate afsluiters.

Auberge Les Mûrets – 07230 Chandolas

Tel 33 4 75 39 08 32 – www.aubergelesmurets.com

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  leuke presentaties

subtiele smaakaccenten

decoratieve gerechten

sfeervolle binnenkoer

Michelin:       2 couverts

regionale smaken

respect voor de terroir

traditionele keuken