Levensecht kerstverhaal in de magische sprookjeswereld van de Sloveense grotten

De op één na grootste druipsteengrotten van de wereld worden tijdens de komende Kerstperiode omgetoverd tot een magische sprookjeswereld. Beleef in de Sloveense Postojna grotten een kerststal zoals je die nergens anders in Europa kan vinden.

Met een trein door een sprookjeswereld

Het is één van de grootste natuurwonderen van onze planeet, een stelsel van majestueuze grotten en onderaardse gangen, 24 km lang. Het spectaculaire tunnelnetwerk, met stalagmieten tot vijf meter hoog, ontdek je tijdens de rit met een treintje. Ben je tijdens de Kerstperiode in Slovenië dan is er nog meer reden om Postojna in je reisprogramma op te nemen.

Tijdens een bezoek aan de grotten beleef je het Kerstverhaal als een sprookje want het vijf kilometer lange bezoekerstraject wordt omgetoverd tot een magische Kerstsite.

Figuranten, muzikanten en magische verlichting

In zestien Bijbelse scènes, op verschillende plaatsen in de onderaardse wereld, wordt het Kerstverhaal voorgesteld. Het wordt uitgevoerd door meer dan 150 figuranten en top Sloveense muzikanten. Terwijl je met de trein door de grottenwereld rijdt, zie je ook de betoverende, kleurrijke verlichting, geniet je van magisch theater, van een fototentoonstelling en kunstcreaties.

Het spektakel is gemaakt door door internationale artiesten zoals de Boliviaanse schrijver en schilder Ejti Stih, geboren in Slovenië. De totaalvoorstelling tovert voor de bezoekers een prachtige sprookjeswereld.

Kerst in Postojna” is al bijna dertig jaar een succesverhaal en daarom wordt het event ook voor Kerst 2018 georganiseerd, van 25 tot 30 december (geleid bezoek om 13, 14 en 15 u, duur 90 minuten). Bezoekers worden bij de ingang van de grotten extra verwend met een traditionele Kerstmarkt, met Sloveense delicatessen en ambachtelijke, artisanale producten.

Ook Ljubljana schittert tijdens de kerstperiode

Kerst in Slovenië is dus nog meer dan de Kerstmarkt in Ljubljana, overigens ook een must. Ieder jaar worden de lange december nachten er verlicht door duizenden kerstlichtjes ontworpen door Zmago Modic. Als je er rondloopt lijkt het alsof je je midden in de Melkweg bevindt. De kids kunnen er schaatsen met de kerstman en in het Atlantis Water Park kan je ijssculpturen gaan bewonderen.

Dit alles samen zorgt voor een heerlijke ervaring van de feestdagen voor het hele gezin. Ga dus zeker langs in Ljubljana om in de kerstsfeer te komen en bezoek Postojna om Kerstmis te beleven als nergens anders, als in een magische sprookjeswereld.

Info: www.postojnska-jama.eu