Lifestyle aparthotel Locke opent 9de locatie

eerste Hyatt Centric hotel in het Verenigd Koninkrijk en nieuwe eet- en drinkgelegenheden KOTA en Dutch.

Pioneering lifestyle aparthotel merk Locke opende haar negende accommodatie, Turing Locke, gelegen in het hart van Cambridge’s duurzame nieuwe ontwikkeling, Eddington. De opening markeert de voortdurende internationale groei van Locke, dat dit jaar al vier locaties heeft geopend in Londen, Dublin en München.

Vernoemd naar de revolutionaire computerwetenschapper Alan Turing, bestaat Turing Locke uit 180 stijlvolle appartementen (waaronder één- en tweeslaapkamerappartementen, tot 74 m²), die elk beschikken over Locke’s kenmerkende volledig ingerichte keukens, woon- en eetruimte – ideaal voor gasten die langer blijven. Het aparthotel beschikt ook over een restaurant, cocktailbar, koffiebar, winkelruimte, co-workingruimte, vergader- en evenementenruimte voor maximaal 150 gasten, fitnessruimte, samen met een seizoensgebonden dakterras en een centraal aangelegde binnenplaats.

Turing Locke zal dienen als een centraal punt voor de nieuwe gemeenschap van Eddington, die is ontwikkeld door de Universiteit van Cambridge als een voorbeeld van duurzaam wonen. Op slechts 15 minuten fietsen van het historische stadscentrum en op 30 minuten rijden van London Stanstead Airport is Turing Locke goed gelegen voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Duurzaamheid stond centraal bij de bouw en het ontwerp van Turing Locke, met hernieuwbare energiebronnen op eigen terrein, biodiverse landschapsarchitectuur, verantwoord geproduceerd meubilair, verlichting en hout, 200 fietsparkeerplaatsen en 20 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Deze maatregelen hebben de CO2-uitstoot van het project met 20% verminderd en zijn gericht op een BREEAM Excellent-certificering. Als onderdeel van een merkbreed initiatief is Locke een samenwerking aangegaan met het klimaatbewuste inkoopadviesbureau Dodds & Shute om hout, meubilair en verlichting in te kopen bij verantwoorde leveranciers. Als gevolg daarvan heeft Locke 116,53 ton aan koolstofuitstoot gecompenseerd – wat gelijk staat aan het beschermen van 4.307 bomen.

Door samen te werken met lokaal gerenommeerde partners om twee nieuwe eet- en drinkbestemmingen te creëren – KOTA en Dutch – zal Turing Locke Eddington stevig neerzetten als de nieuwe hotspot in Cambridge, en spannende mogelijkheden creëren voor bestaande lokale bedrijven.

KOTA strekt zich uit over drie delen van het gebouw, waaronder een restaurant, een seizoensgebonden dakterras en een koffiebar. Het hoofdrestaurant en de binnenplaats zijn gespecialiseerd in luie brunches, gebarbecuede smaken, cocktails en ambachtelijk bier; terwijl de koffieshop third wave koffie serveert die door Saint Espresso, een in Londen gevestigde brander, zelf gebrand wordt, naast sappen en lichte hapjes. Op het seizoensgebonden dakterras biedt KOTA een innovatieve cocktailkaart en kleine gerechten.

Dutch heeft een uitgebreide cocktailkaart met sterke dranken, wijnen en bieren van de beste kwaliteit, plus Britse kazen, vleeswaren, salades, tortilla’s en kleine tapasgerechten van eigen bodem.

Een permanente kunstinstallatie van de plaatselijke kunstenares Fiona Curran versterkt de binnenplaats, die de rijke geschiedenis van Cambridge wil verbinden met zijn vooruitstrevende toekomst door referenties uit de archeologie en de astronomie te gebruiken. De bestemming zal ook onderdak bieden aan een evoluerend cultureel programma, dat regelmatige lezingen, workshops, gymnastieklessen en meer zal omvatten, en beschikbaar zal zijn voor de lokale bevolking en gasten.

Turing Locke bewoont het gebouw samen met het nieuwe Hyatt Centric Cambridge met 150 kamers – Hyatt’s tiende hotel in het Verenigd Koninkrijk en het debuut van haar lifestyle-merk Hyatt Centric in het land. Turing Locke en Hyatt Centric Cambridge delen de binnenplaats en alle gemeenschappelijke ruimten, inclusief het eten en drinken in het hotel.