L’Observatoire: spetterende bar van Sofitel Luxembourg Grand Ducal

Het Sofitel Luxembourg Grand Ducal, vijfsterrenhotel van de Accor-groep, kondigt met veel plezier de opening van zijn nieuwe bar L’Observatoire aan. De bar bevindt zich op de achtste verdieping van het hotel. Na de veranderingen aan het restaurant, dat sinds mei 2013 L’Étoile heet, zet de directie van het Sofitel-hotel de metamorfose van de restauratieruimtes verder, waardoor de bar wordt ondergedompeld in een nieuwe sfeer: L’Observatoire. Doel is het panoramische zicht vanuit de bar te benadrukken en de band tussen het hotel en de Luxemburgse hoofdstad te versterken.

In vergelijking met de vroegere indeling werd de ruimte helemaal herdacht, te beginnen met de structuur van de bar zelf en zijn design. Het doet nu denken aan de Philharmonie op het Kirchberg-plateau, ontworpen door de architect Christian de Portzamparc. De capaciteit is verhoogd tot 101 zitplaatsen, en door de toog te verplaatsen is de ruimte met zicht op de prachtige Pétrusse-vallei groter geworden. Een uniek tapijt met het design van een kaart van het oude centrum van Luxemburg maakt het plaatje volledig.

De Franse architect Philippe Capron tekende voor de nieuwe inrichting. Eerder schreef hij al de inrichting van het volledige Sofitel Luxembourg Le Grand Ducal op zijn naam. De inrichting van de bar ligt in dezelfde lijn en heeft een moderne twist. Het meubilair, in sobere en tegelijk sprankelende kleuren, werd vervaardigd uit hoogwaardige materialen. De link met grote namen uit het moderne design, zoals Arper, Zeitraum, Zanotta, Andreu World, Rosello of Tom Dixon, is snel gelegd. De sfeer wordt grafisch versterkt door het behangpapier met caleidoscopische lijnen in grijs-en-wittinten, op maat ontworpen door het mythische Cole & Son uit Londen.

Op de muur die leidt naar het restaurant L’Étoile is het werk Le Grand Duché du Luxembourg van de Parijse kunstenares Sophie Cavalié te bewonderen, die studeerde aan de Hogeschool voor Toegepaste Kunsten Olivier de Serres. Het schilderij maakt deel uit van een reeks tekeningen van sterrenbeelden op röntgenfoto’s: Astérismes abyssales. Le Grand Duché du Luxembourg is een stellaire projectie van de vestingsmuren.

Het plafond weerspiegelt het lumineuze decor en het kleurenspel. Dankzij een elegant perspectief wordt de blik langs de lichtlijnen geleid, in symmetrie met de lijnen van de vloer. Via een smartphone of tablet kunnen we de ledverlichting op de vloer en aan de bar aanpassen aan de stemming, het humeur, het uitzicht of het evenement dat er op dat moment plaatsvindt. Niet alleen over de verlichting is nagedacht. Samen met een nieuw geluidssysteem en een gebogen tv-scherm met 4K-technologie heeft L’Observatoire duidelijk gekozen voor een moderne architectuur in combinatie met de laatste nieuwe trends op technologisch gebied.

Voor een authentieke barervaring kan de bezoeker rekenen op het vakmanschap van onze barmannen en een brede waaier van cocktails – een compleet universum gewijd aan cocktails en het mixen van smaken, dat is het concept van onze bar. Een uniek laboratorium met tal van ervaringen waar subtiele mengelingen van aroma’s en smaken tot leven komen. Ontdek onze kaart, of selecteer zelf de smaken waarmee onze barman dan de beste cocktail creëert.

Innovatie en maatwerk staan op de eerste plaats. Afhankelijk van het humeur kan een keuze gemaakt worden tussen onze ‘classic memories’, ‘dessertcocktails’ en ‘smash/tiki’. Met ‘experience your own cocktail’ kan er ook een eigen cocktail worden gecreëerd. Ten slotte kan men ook kiezen voor ‘our personal mood’: de keuze ligt in de handen van de barman die met plezier een recept zal bedenken dat past bij de bezoeker. Met of zonder alcohol, onze vakmannen doen er alles aan om u de allerbeste, kleurige cocktail te presenteren.

Parallel aan het restaurant is de hele dag door een selectie van koude en warme snacks te verkrijgen, met zorg bereid door onze chef Sébastien Perrot. ‘s Middags staan bijvoorbeeld de onvermijdelijke club sandwich, caesarsalade of cheeseburger op het menu. ‘s Avonds kan men genieten van een drankje en een lichte maaltijd bestaande uit verfijnde gerechten zoals kaviaar uit Aquitaine, Iberische Bellota-ham en tal van andere delicatessen.

L’Observatoire is alle dagen open van 10.00 u. tot 01.00 u. en wordt zeker en vast een van de meest populaire ontmoetingsplaatsen in Luxemburg. De omkadering en de sfeer, de cocktails en de trendy muziekkeuze van de huis-dj op vrijdag-en zaterdagavond zullen ongetwijfeld bij iedereen in de smaak vallen.

Sofitel, Hotels van wereldklasse en Franse elegantie

Sofitel is het enige Franse luxehotelmerk dat op vijf continenten aanwezig is met 120 adressen, in bijna veertig landen (meer dan 30.000 kamers). Sofitel biedt hedendaagse hotels en resorts die aangepast zijn aan de steeds veeleisendere en veelzijdigere consument die kwaliteit, schoonheid en uitmuntendheid verwachten. Of het nu gelegen is in het hart van belangrijke steden zoals Parijs, Londen, New York, Shanghai of Beijing, of diep in landen als Marokko, Egypte, Frans-Polynesië of Thailand, elk Sofitel hotel biedt een unieke ervaring, geheel in de stijl van het Franse “art de vivre”.

Sofitel Legend en Sofitel So, twee merken die in het leven zijn geroepen om de Sofitel luxehotels te verrijken. Sofitel Legend hotels zijn iconisch en mythisch; vaak zijn ze gehuisvest in eeuwenoud erfgoed: Sofitel Legend Metropole Hanoi, Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Sofitel Legend Old Cataract Aswan en Sofitel Legend Santa Clara Cartagena. www.sofitel.com