Loganair lanceert routes tussen East Midlands, Brussel en Iverness

De Schotse regionale luchtvaartmaatschappij Loganair gaat vanaf dit najaar van start met lijndiensten vanaf de luchthaven East Midlands Airport, waarbij twee nieuwe routes naar Brussel en Inverness worden geïntroduceerd.

Vanaf 2 september start de luchtvaartmaatschappij een vroege ochtend- en middagrotatie naar Brussel tussen maandag en donderdag en een middagdienst op vrijdag en zondag. Er zullen ook zes vluchten per week zijn tussen East Midlands en Inverness, in het noordoosten van Schotland.

Met een vliegtuig met 49 plaatsen, Embraer 145 en een vliegtijd van slechts 1 uur en tien minuten, biedt de luchtverbinding een gemakkelijke toegang tot de hoofdstad van België, die ook een centrum is voor verdere treinreizen naar een groot aantal Europese steden. Een populaire bestemming voor zakenreizigers, de dienstregeling is opgesteld om een volledige dag zakendoen op het continent mogelijk te maken. Vertrek om 06:50 uur met retour om 19:00 uur. De flexibele dienstregeling biedt ook de mogelijkheid voor korte vakanties, lange weekenden en lange verblijven om het continent te verkennen.

De reis naar Inverness duurt een uur en 35 minuten, vertrek om 12.00 uur en terugkeer naar Engeland om 14.00 uur.

Vanuit Inverness kunnen klanten de prachtige Schotse Highlands over de weg verkennen of verbinding maken met het netwerk van Schotse eilandbestemmingen in Shetland, Orkney en de Western Isles. Er zijn ook sterke zakelijke banden tussen de twee regio’s. Inverness staat momenteel gerangschikt als de snelst groeiende stad van Schotland, terwijl de East Midlands een van de productiecentra van Engeland is.

Voorheen geëxploiteerd door flybmi, werden de diensten tussen Brussel en East Midlands stopgezet op 16 februari.

Jonathan Hinkles, directeur van Loganair: “Ik ben zeer verheugd over de uitbreiding van onze routekaart en tegelijkertijd te kunnen beginnen met de passagiersdiensten vanaf East Midlands Airport. Deze twee handige vliegverbindingen komen de hele regio ten goede, enerzijds de verbinding met Brussel, de thuisbasis van duizenden multinationale bedrijven, terwijl anderzijds de Schotse hooglanden nu amper 90 minuten verderop liggen”.

Loganair exploiteert momenteel vrachtdiensten vanaf East Midlands Airport, maar deze lancering is de eerste keer dat zij passagiersvluchten verzorgt.

Inverness Airport General Manager Graeme Bell: “Dit is uitstekend nieuws voor Inverness en de Highlands, omdat de service van Loganair de passagiers in staat zal stellen om snel toegang te krijgen tot het industriële hart van Engeland en zo zakelijke kansen te ontwikkelen of de aanzienlijke vrijetijdsmogelijkheden in Midlands en het nabijgelegen Peak District te verkennen. Het maakt onze regio ook toegankelijker voor Engelse bezoekers die alles willen ontdekken wat het noorden van Schotland te bieden heeft”.

Karen Smart, Managing Director van East Midlands Airport: “We zijn verheugd om een nieuwe luchtvaartmaatschappij te verwelkomen op EMA. Dit is ook belangrijk voor de regio omdat het de verbinding tussen de East Midlands, het vasteland van Europa en Schotland verbetert. Of het nu gaat om zaken- of vrijetijdsactiviteiten, Brussel is een belangrijke bestemming en is ideaal gelegen voor een voortdurende wereldwijde reis door Europa en wereldwijd per vliegtuig vanaf de luchthaven van Brussel. Een directe verbinding naar het noordoosten van Schotland brengt de prachtige Highlands binnen handbereik van passagiers uit de East Midlands.”

Directeur Luchtvaartontwikkeling op Brussels Airport, Léon Verhallen: “We zijn verheugd dat Loganair de vluchten naar Oost-Middenland zal herstellen met maximaal twee dagelijkse vluchten, inclusief een gemakkelijke verbinding van en naar Inverness, een stad zonder directe verbindingen met Brussel. Het zal handige verbindingen bieden naar steden zoals Leicester, Derby en Nottingham voor zakenreizen en aantrekkelijke stedentrips. Loganair profileert zich als een belangrijke regionale luchtvaartmaatschappij op Brussels Airport met een groeiend aantal vluchten naar het Verenigd Koninkrijk”.

Lead-in tarieven tussen East Midlands en Brussel beginnen bij 69,99 pond, met tickets naar Inverness nu on-sale vanaf 49,99 pond. Alle reserveringen zijn inclusief 20 kg gratis ruimbagage en passagiers komen in aanmerking voor het loyaliteitsprogramma van Loganair, Clan Loganair. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar www.loganair.co.uk