Loganair wil de verbinding Brussel-Aberdeen aanzienlijk verbeteren

Loganair kondigde op 9 september zijn voornemen aan om een nieuwe route voor te stellen om de verbinding tussen Brussel en Aberdeen te verbeteren, waardoor de reistijd tot iets meer dan 3 uur wordt teruggebracht. De luchtvaartmaatschappij heeft haar dienstregelingen geoptimaliseerd om Brusselse klanten de mogelijkheid te bieden naar het Schotse Gas- en Oliecentrum te reizen via haar directe route naar Newcastle (die eerder dit jaar van start ging).

In vergelijking met de andere huidige aansluitmogelijkheden, die meer dan 5 uur duren, is de nieuwe verbinding een aanzienlijke verbetering voor reizigers die zaken doen tussen Brussel en de Europese olie- en gashoofdstad.

De Schotse luchtvaartmaatschappij staat op het punt het hele jaar door een programma op te zetten, met retourvluchten van maandag tot en met donderdag, die vier dagen per week beginnen op 28 oktober en die de twee steden tijdens de werkweek met elkaar verbinden.

De dienst wordt geëxploiteerd door een 37-zitsbank Embraer 135 straalvliegtuig met een vliegtijd van slechts drie uur en een kwartier en zal een korte tussenstop maken op de luchthaven van Newcastle waar klanten de douane kunnen inklaren.

Loganair begon zijn activiteiten vanaf Brussels Airport in februari en nam de luchtdiensten naar Newcastle over van FlyBMI. Twee weken geleden lanceerde het ook zijn tweede route vanuit Brussel, die de stad verbindt met East Midlands Airport in het Verenigd Koninkrijk.

Aberdeen is de op twee na grootste stad van Schotland, omgeven door een prachtige kustlijn en een prachtig landschap met onder andere het majestueuze Cairngorms National Park, het beroemde Dunnottar Castle en de Speyside whisky regio.

De luchtvaartmaatschappij heeft ook haar aanwezigheid op de luchthaven van Aberdeen vergroot en is de belangrijkste exploitant van de noordoostelijke luchthaven geworden, zowel wat het aantal vluchten als wat de bestemmingen betreft. De bases op elke luchthaven voorzien de luchtvaartmaatschappij van een belangrijke technische, bemannings- en fleet resource om een robuust programma voor nieuwe diensten te bieden. Daarnaast kunnen klanten beveiligde verbindingen tot stand brengen tussen Aberdeen en de prachtige Noordelijke Eilanden, Orkney en Shetland.

Loganair biedt op al haar routes een extra bagagevrijstelling, verfrissingen tijdens de vlucht en de mogelijkheid om deel te nemen aan de “Loganair Clan”: het competitieve beloningsprogramma voor frequente vliegers van de luchtvaartmaatschappij.

Kay Ryan, sales manager van Loganair : “We zijn verheugd om betere verbindingen te kunnen aanbieden vanaf de luchthaven van Brussel; we hebben de dienstregelingen van Brussel naar Newcastle geoptimaliseerd om ze toegankelijker te maken voor onze vluchten van Newcastle naar Aberdeen, waardoor de installatie van een gloednieuwe “through-connecting”-dienst mogelijk wordt. “We weten dat er vraag is naar verbindingen tussen Brussel en Aberdeen en deze nieuwe route zal de reistijd tussen steden aanzienlijk verkorten en de reizigers in staat stellen om te profiteren van het genereuze frequent flyer-programma van Loganair.”

Tickets zijn te koop met toegangsprijzen vanaf 100 €. Reserveringen kunnen worden gemaakt op www.loganair.co.uk of via reisbureaus/bedrijven die gebruik maken van GDS (Global Distribution Systems).

Loganair is een grote regionale luchtvaartmaatschappij met hoofdkantoor in Glasgow, met vertrekpunten in Aberdeen, Newcastle en Norwich. Loganair bedient meer dan 70 bestemmingen in de Highlands and Scottish Islands, het Verenigd Koninkrijk en Europa, waaronder Dublin, Derry, Donegal, Esbjerg, Düsseldorf, Brussel, Bergen en Stavanger.

De luchtvaartmaatschappij voert momenteel meer dan 1.000 vluchten per week uit met een vloot van 42 vliegtuigen, 8 tot 50 passagiers. In 2017/18 vervoerde het ongeveer 800.000 passagiers op zijn geregelde diensten en bleef het zijn passagiersaantallen en netwerk verder ontwikkelen. Loganair is een partner van British Airways en heeft interline-overeenkomsten met Qatar, Emirates, Thomas Cook, Turkish Airlines, Air France en KLM. Het is een volledige dochteronderneming van Airline Investments Ltd, een Brits bedrijf