Logis, 2400 suggesties om er even tussenuit te zijn

Logis, het netwerk van kwaliteitsvolle, onafhankelijke hoteliers is grondig veranderd. Het ontstond meer dan 60 jaar geleden in de Franse Auvergnestreek en is sindsdien uitgebreid met 8 andere landen, waaronder België. Het positioneert zich tegenwoordig als belangrijkste hotel-restaurantnetwerk in Europa.

Logis-kwaliteitscharter: Logis biedt charmeverblijven op authentieke, vaak idyllische, soms bijna geheime bestemmingen. Stuk voor stuk aangename adresjes. Je kunt er uitstappen maken met de auto of op de motor, wandelen, fietsen,… en zo de streek verkennen. Het Logis-aanbod heeft alles om bij Belgische reizigers in de smaak te vallen. Hoewel elk adres zijn eigenheid heeft, is de service overal gelijk: persoonlijk onthaal, authentiek en familiaal kader, comfort, een regionaal geïnspireerde keuken en persoonlijke tips om de streek te verkennen. Logis staat nog altijd bekend om zijn rangschikking in ‘schoorsteentjes’ en ‘Logis d’Exception’. Ook de restaurants zijn gerangschikt met ‘stoofpotten’ of geselecteerd als ‘Table Distinguée’.

Twee nieuwe merken: Logis volgt nauwgezet hoe de verwachtingen van de reizigers evolueren. Op basis daarvan lanceert het in 2016 nieuwe verblijfsvormen. Zo biedt Maison by Logis een selectie villa’s, appartementen en landelijke huizen voor langere verblijven met het gezin, familie of vrienden. Op deze adresjes voel je je meteen thuis, maar geniet je bovendien de hoteldiensten van Logis. Ook nieuw is Insolite by Logis met boomhutten, bubble-tenten, woonwagens, joerten,… Kortom, hier wacht je een origineel, tijdloos verblijf vol verrassingen! De Fédération Internationale des Logis diversifieert zijn hotelaanbod dus om in te spelen op de nieuwe verwachtingen van de klanten, maar het blijft tegelijk trouw aan zijn waarden.

Nieuwe internationale Logis-gids: De editie 2016, met een oplage van 500 000 exemplaren, is een handig instrument om het vakantieadres te vinden dat aan je wensen voldoet. De gids bevat 2400 aanbiedingen voor een verblijf in Frankrijk of de rest van Europa. Veel aandacht gaat uit naar de nieuwe categorieën ‘Maison by Logis’ en ‘Insolite by Logis’. In 2016 komen er 76 nieuwe Logis-adressen bij, waarvan 55 in Frankrijk en 21 in de rest van Europa. Voor veeleisende klanten stelt de gids ‘Logis d’Exception’ een selectie van 26 vakantieverblijven voor, die zich onderscheiden door de hoogstaande kwaliteit van hun dienstverlening en de unieke omgeving.

20 jaar in België: In 2016 viert Logis zijn 20ste verjaardag in België. In ons land telt het netwerk tegenwoordig 34 hotels-restaurants, die aan dezelfde kwaliteitsregels zijn onderworpen. Maar ze behouden hun eigenheid en keuken met lokale producten. Bij de nieuwkomers vinden we onder meer Caelus VII, een boetiekhotel in hartje Tongeren. De naam zegt al genoeg: ‘Zevende Hemel’. Het authentieke Caelus VII straalt klasse en rust uit, en is dan ook een perfect voorbeeld van de filosofie van Logis. www.logishotels.com