Logis hotels nu in Henegouwen!

LOGIS HOTELS telt sinds dit jaar een nieuw hotel in België, namelijk LOGIS HOTEL le Domaine Vertes Feuilles in Saint-Sauveur, net over de taalgrens op slechts 5 minuutjes van Ronse en de Vlaamse Ardennen. Ook in deze tijden blijft het hotel en restaurant geopend, waardoor je kan genieten van een rustig weekendje weg.

Pascal Martens, eigenaar, gastheer én chef-kok van LOGIS HOTEL le Domaine Vertes Feuilles zet in op lokale producten en duurzaamheid. Lekker, puur, duurzaam en eerlijk zijn trefwoorden die zijn keuken typeren. En dat past uiteraard perfect bij de slogan van LOGIS HOTELS, namelijk ‘Logis loves local’. LOGIS HOTELS zijn overtuigd van het belang van lokale kennis, tradities, tewerkstelling en strategie. Wie in een LOGIS HOTEL verblijft, dompelt zich daarom onder in de streek en de lokale keuken. De LOGIS HOTELS zijn stuk voor stuk anders, maar ze delen allemaal dezelfde mentaliteit en dezelfde waarden: een persoonlijke ontvangst, een kwalitatief hoogstaande accommodatie, een regionaal geïnspireerde keuken, gezelligheid en verbondenheid met de streek.

De echte ‘kookkriebels’ kreeg Pascal mee van zijn grootmoeder. Het was dan ook van jongs af aan zijn droom om chef-kok te worden. Naast de opleiding van chef behaalde hij ook zijn diploma als hotelmanager, was hij souschef in een tweesterrenrestaurant en chef in tal van gerenommeerde sterrenzaken, verspreid over heel België. In 2007 werd hij door de koning gedecoreerd als ‘Laureaat van de Arbeid sector Tourisme’ en acht jaar later won hij de eerste editie van ‘Let’s cook Cobia’.

Pascal kweekt op het domein trouwens zelf heel wat groenten, fruit en kruiden. Het brood is huisgemaakt met biobloem. Op de Oklahoma Joe-barbecue rookt hij zelf Schotse zalm ‘Red Label’. En ook de verschillende confituren, de yoghurt en het sap van appelen en peren maakt hij zelf. Je begint hier de dag dus al met een reis door de streek.

Het menu in LOGIS HOTEL Le Domaine Vertes Feuilles volgt de seizoenen en het dagverse aanbod. Bij de gerechten horen o.a. lekkere biowijnen of lokale bieren. De aperitief van het huis op basis van vlierbloesem is zelfs eigenhandig geplukt en gebotteld. Ook in coronatijden blijft het hotel en restaurant geopend. Je kan genieten van een heerlijk ontbijt of diner op je kamer.

LOGIS HOTEL Le Domaine Vertes Feuilles bevindt zich in het natuurpark Pays des Collines, in het noordwesten van Henegouwen. Dankzij de ongerepte bossen, valleien en rustige wegen is het de ideale omgeving om te wandelen en te fietsen. De zes unieke en vernieuwde hotelkamers bevinden zich in twee gerenoveerde 19de-eeuwse hoevetjes. De inrichting is verzorgd en van alle comfort voorzien. Het uitzicht vanop de flank van de bosrijke heuvels van Saint-Sauveur is indrukwekkend. Hier komt een mens tot rust.

Kies je voor LOGIS HOTELS, dan kies je voor hotels en restaurants die een belofte willen waarmaken voor een meer lokale en duurzame wereld. Daarnaast kom je terecht bij hotel- en restauranteigenaars die passie en expertise uitstralen. Wees welkom.

Voor meer informatie over LOGIS HOTELS, surf naar: www.logishotels.be.

Al sinds meer dan 70 jaar zorgt LOGIS HOTELS ervoor dat mensen kunnen genieten van een verblijf en lekker eten. Het is de eerste keten van onafhankelijke restaurant- en hoteleigenaren in Europa, met 2400 hotels verspreid over 8 landen en 6 merken (Logis d’Exception, Châteaux & Demeures, Logis Hotels, Auberges de Pays, Citotel en Urban Style).

LOGIS HOTELS legt de link tussen platteland en de stad, van heel lokaal tot mondain en werkt elke dag, samen met alle leden, aan moderne, duurzame en unieke hotellerie, en toont haar betrokkenheid op sociaal gebied en met betrekking tot het milieu. Ieder lid van de LOGIS HOTELS groep is er trots op bij te dragen aan een betere wereld.