Luchthaven Antwerpen

Luchthaven ontvangt 44.791 passagiers tijdens eerste kwartaal. Ook zakenvluchten in stijgende lijn. In het eerste kwartaal van dit jaar reisden in het totaal 44.791 via Luchthaven Antwerpen.  In maart waren er bovendien meer passagiers dan voor corona. Ook de zakenvluchten deden het aanzienlijk beter. Met deze cijfers heeft Luchthaven Antwerpen alvast een sterk eerste kwartaal binnen.

Luchthaven Antwerpen tekende tijdens het eerste kwartaal stijgende passagierscijfers op. Tijdens de eerste drie maanden van 2022 reisden immers 44.791 passagiers via Antwerpen. “Het herstel van de passagierscijfers op onze luchthaven zet zich verder door. In maart verwelkomden we zelfs 7% méér passagiers dan in maart 2019, wat ons recordjaar was”, benadrukt Eric Dumas CEO van Luchthaven Antwerpen.

Niet zonder slag of stoot : In vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 verwelkomde Luchthaven Antwerpen in het eerste kwartaal van 2022 slechts 7,7% minder passagiers. “Dat komt voornamelijk door de latere opstartdatum van de vluchten naar Innsbruck, de tijdelijke opschorting van vluchten naar Marokko en het ontbreken van een verbinding met Londen”, legt Dumas uit.

Mooie perspectieven

Ook tijdens de volgende maanden verwacht de luchthaven een verder herstel. “We merken dat steeds meer personen opnieuw beginnen reizen. Wij zijn goed voorbereid en kijken er naar uit om iedereen terug te verwelkomen op onze luchthaven”, besluit CEO Eric Dumas. De eerste vluchten naar Mallorca zijn opnieuw vertrokken. Later deze maand worden ook de vluchten naar Ibiza en Split (Kroatië) opnieuw opgestart. En midden juni wordt ook de Franse bestemming Avignon nog aan het vluchtschema toegevoegd.

Zakenvluchten

Ook in het business segment van Luchthaven Antwerpen wordt dezelfde positieve trend opgetekend. Het onderdeel zakenvluchten heeft zich volledig hersteld en overstijgt tijdens de eerste drie maanden het niveau van 2019. In maart lag het aandeel zakenvluchten zelfs 26% hoger dan in 2019. Dit duidt nogmaals de sterke verankering van de zakenvluchten op Luchthaven Antwerpen.