Luchthaven Antwerpen ziet zakenvluchten opnieuw stijgen

Luchthaven Antwerpen ziet zakenvluchten en vluchtbewegingen stijgen in het eerste kwartaal van 2021. Vanaf 20 april vliegt TUI fly opnieuw vanuit de luchthaven Antwerpen naar de Spaanse bestemmingen. De volgende maanden verwacht men dan ook een herstel te zien in de passagierscijfers.

Luchthaven Antwerpen blijft intussen geduldig wachten op de passagiers. Tijdens de eerste 3 maanden van dit jaar verwelkomde men 6.718 passagiers. Dat is een daling van 86% in vergelijking met vorig jaar toen men tot de start van de coronapandemie halverwege maart 48,5 duizend passagiers mocht verwelkomen.

De volgende maanden moet zich een herstel bij de passagierscijfers voordoen. Vanaf 20 april vliegt TUI fly opnieuw tweemaal per week naar Alicante, Malaga, Murcia, Ibiza en Mallorca. Vanaf 18 juni start TUI fly vanuit Antwerpen ook een nieuwe verbinding naar Avignon in het zuiden van Frankrijk.

Zakenvluchten

“We merken wel een herstel van de business vluchten op. Zo lag het aantal business vluchten in maart iets boven het aantal van maart 2020 toen de eerste lockdown van start ging. Ook de vliegscholen zijn terug herstart dit voorjaar zodat de opleidingen van piloten hervat konden worden. Beide zaken dragen bij aan het verdere herstel van de activiteiten van de luchthaven”, zegt CEO Eric Dumas.

Veilig reisomgeving

CEO Eric Dumas: “We maken ons als luchthaven klaar om vanaf 19 april opnieuw iedereen te verwelkomen op onze luchthaven. We zijn ervan overtuigd dat reizigers via onze luchthaven veilig en comfortabel kunnen reizen. Onze kleinere omvang speelt duidelijk in ons voordeel. Er vertrekken weinig vluchten op hetzelfde moment. Daardoor bevinden zich telkens slechts een beperkt aantal passagiers in het luchthavengebouw en kan de afstand op elk moment worden bewaard. De luchthaven investeerde de afgelopen maanden fors in corona-veiligheid. Zo creëren we een extra veilige omgeving voor onze passagiers.”