Luchthaven Antwerpen

Verder herstel blijft voorlopig uit voor de Internationale Luchthaven van Antwerpen

 

Het herstel dat zich in de zomer op gang had getrokken op de luchthaven van Antwerpen kwam tot stilstand in september. De verdere heropflakkering van het coronavirus in België en Europa zorgde ervoor dat er bijkomende reisbeperkingen werden ingesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nadat eerder de Balearen en Split al naar kleurcode rood veranderden, volgde op 4 september ook die beslissing voor het volledige Spaanse vasteland. Concreet betekende dit dat alle vluchten van TUI fly tijdelijk werden stopgezet. Luchtvaartmaatschappij TUI fly zette tot 10 september wel enkele lege toestellen in om reizigers uit de rode gebieden te repatriëren.

De gewijzigde situatie heeft ook een voelbare invloed op de passagierscijfers. In de maand september reisden 5.000 passagiers via de Internationale Luchthaven van Antwerpen. Dit is een daling van 59,7% in vergelijking met de cijfers van augustus 2020. In de periode januari – september reisden er 81.411 via de luchthaven van Antwerpen. Dit is 65,1% minder dan de 233.142 passagiers over dezelfde periode in 2019.

Air Antwerp heeft dan weer zijn activiteiten voorzichtig opgestart vanaf 14 september 2020. Zij verbinden Antwerpen met London City met een avondvlucht op maandag, donderdag, vrijdag en zondag.

Vanaf 22 oktober hervat ook TUI Fly tijdelijk zijn activiteiten op onze luchthaven. Vanaf die dag vliegen ze tot het einde van de herfstvakantie opnieuw naar de Spaanse topbestemming Alicante.