Lufthanse en Brussels airlines bundelen krachten in Afrika

•“Één gezicht naar de klant toe”: Lufthansa Group bundelt sales activiteiten van al haar maatschappijen in Afrika – •Nieuwe hoofdzetel  Sub-Saharische sales gevestigd in Brussel – •Alle Brussels Airlines sales kantoren in Afrika worden deel van de Lufthansa Group sales organisatie

Austrian Airlines, Brussels Airlines, Edelweiss, Eurowings, Lufthansa en SWISS integreren hun sales activiteiten in Afrika. De maatschappijen van de Lufthansa Group hadden eerder al hun verkoopstructuren voor corporate klanten en reisbureaus in vele markten wereldwijd met succes gealigneerd. De integratie wordt nu ook in Afrika verdergezet en is een belangrijke stap in de richting van “één gezicht naar de klant toe” en in het aanbieden van gemeenschappelijke producten en diensten wereldwijd.

Nieuwe sales hoofdzetel voor Sub-Saharisch Afrika in Brussel

Brussels Airlines heeft een sterke aanwezigheid en expertise in Afrika met een uitgebreid netwerk van 23 bestemmingen, vooral in West- en Centraal-Afrika. Om deze expertise te delen en om de integratie te ondersteunen om synergieën en efficiënties binnen Lufthansa Group te creëren, zal de hoofdzetel voor alle sales activiteiten in Sub-Saharisch Afrika, gevestigd zijn in Brussel op de Brussels Airlines hoofdzetel.

“Onze jarenlange ervaring op de Afrikaanse markt en onze geëngageerde collega’s zijn een perfecte aanvulling op de aanwezigheid van de Lufthansa Group in Afrika, vooral in het Sub-Saharische deel van het continent. Onze gezamenlijke klanten genieten nu van een grotere flexibiliteit dankzij een globaal aanbod dat het volledige netwerk van de Lufthansa Group in Afrika dekt”, voegt Christina Foerster, CEO van Brussels Airlines, toe.

“Één gezicht naar de klant toe”

Met deze gezamenlijke commerciële setup zullen de huidige lokale sales teams in Afrika de verantwoordelijkheid overnemen voor alle luchtvaartmerken binnen de groep. “Klanten genieten daardoor van één aanspreekpunt en een blijvende lokale aanwezigheid. Dit maakt het mogelijk om dicht bij onze markten en klanten te staan, aan hun specifieke behoeften te voldoen en in de toekomst een geharmoniseerd aanbod te ontwikkelen”. zegt Dr. Stefan Kreuzpaintner, Vice President Sales EMEA van Lufthansa Group. “Onze sales collega’s kunnen nu ál onze merken aanbieden, met gemeenschappelijke producten en pakketten”.

Lufthansa Group focust op Afrika

Afrika is een strategisch groeigebied voor de Lufthansa Group aangezien al haar maatschappijen van en naar het continent vliegen. Met de volledige overname van Brussels Airlines in januari 2017 breidde de Lufthansa Group haar netwerk uit van 21 naar 44 Afrikaanse bestemmingen. Dankzij de sterke focus op Afrika past Brussels Airlines perfect in het bestaande groepsnetwerk. Vandaag is de Lufthansa Group de tweede grootste Europese luchtvaartgroep in Afrika met wekelijks 311 vluchten tussen Europa en Afrika.

Bij de ingang van het winterschema 2018/19 verhoogt de Lufthansa Group haar aanbod in Afrika: • Austrian Airlines opent een nieuwe route Wenen – Kaapstad (Zuid-Afrika), met twee vluchten per week. – •Lufthansa verbetert haar Frankfurt – Addis Ababa verbinding naar een non-stop service die de vluchttijd met twee uur vermindert.

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met 122 bestemmingen, waarvan 24 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv en Mumbai. Het bedrijf telt meer dan 3.900 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot. Brussels Airlines is deel van de Eurowings Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.