Luisteren naar de burlende herten …

Burlende herten zijn iets heel bijzonders in de natuur. Vanaf september heerst in de Auberge de la Ferme (Rochehaut-sur-Semois), het dorp en het dierenpark de ‘koning van het woud’!

Deze burlperiode is cruciaal voor de voortplanting van de soort én het moment waarop het hert zijn maandenlange stilte doorbreekt om de concurrentie te laten weten dat hij er is. Op die manier verzamelt hij ook zijn vrouwtjes rond zich of trekt hij nieuwe vrouwtjes aan… Een moment dat je op zijn minst betoverend kan noemen.

Om dit unieke moment van dichtbij te beleven, organiseren Michel & Patricia Boreux en hun team een heel speciaal verblijf in de AUBERGE DE LA FERME. ‘s Nachts neemt Michel Boreux, de eigenaar, zijn gasten mee: het burlen weerklinkt in het woud en soms concurreren de geluiden in het bos met elkaar.

De ‘Abri aux Biches’ (de hindenplaats) hogerop in het dierenpark maakt de nachtelijke betovering compleet. Heel dicht in de buurt, op het terras boven hun omheinde ruimte, laten de hindes zich in alle privacy bewonderen. In de oorverdovende stilte en de duisternis is het spektakel verrassend en grandioos. Binnen kan je je te goed doen aan allerlei likeuren en huisbereide vleeswaren in een decor dat doet denken aan de hutten uit het hoge Noorden.

‘Luisteren naar de burlende herten’ – verblijfsarrangement van 3 dagen & 2 nachten in de Auberge de la Ferme in Rochehaut-sur-Semois – van 5 september tot 7 oktober 2016.

Op het programma: culinaire geneugten (gastronomische maaltijden, aperitief in de schitterende wijnkelder), wandeling met een natuurgids & zoektocht naar bospaddenstoelen, vertoning van een film & uitleg over het burlen van de herten door een gespecialiseerde gids, nachtelijke onderdompeling in het bos en luisteren naar de burlende herten, bezoek aan het Landbouwmuseum en het dierenpark. Details: www.aubergedelaferme.com

Voor alle inlichtingen: Auberge de la Ferme – Rue de la Cense 12 – 6830 Rochehaut-sur-Semois – Tel. 061 46 10 01- www.aubergedelaferme.com