Het beproefde concept van de Tour Gastronomique, al jaren een succes in Zwitserland, doet in 2016 andere landen aan. Zo is deze internationale tour langs bekende restaurants, waarbij een gastronomisch diner gekoppeld wordt aan een sigaren degustatie, gestart in de Dominicaanse Republiek bij Alton de Chavon om vervolgens naar Zwitserland, Duitsland, Luxemburg en Spanje te trekken.
Kick off in de Dominicaanse Republiek
In februari vond het eerste luik van het programma plaats in Casa de Campo in de Dominicaanse Republiek. Daar heeft Peter Knogl, de bekende Zwitserse chef van restaurant Cheval Blanc in Basel, een banket met 5 gangen klaargemaakt, vergezeld van topwijnen. Het geheel werd opgeluisterd door Dominicaanse ritmes, uitzonderlijke rums en vers gerolde sigaren. Hoogtepunt van de avond was de wereldwijde lancering van de Limited Chefs Edition, een sigarenlijn speciaal door 6 internationaal gerenommeerde chefs ontworpen voor Davidoff naar aanleiding van de Davidoff Tour Gastronomique.
Hans-Kristian Hoejsgaard, CEO van Oettinger Davidoff vertelt: “Davidoff sigaar biedt de kans aan onze gasten om elkaar te ontmoeten en onvergetelijke momenten te beleven dankzij het plezier dat door klasse en schoonheid wordt verschaft. Het is een groot genoegen om lokale en internationale klanten, gepassioneerd door gastronomie, te mogen ontvangen. Kunst en uitstekende sigaren, hier, in de Dominicaanse Republiek waar onze handgemaakte sigaren worden samengesteld en waar verschillende medewerkers actief zijn.”
Lea & Louis Linster – Grote Première in de Benelux
Naar aanleiding van dit eerste bezoek aan de Benelux, zal de bekende sterrenchef (1 Michelin ster en 17/20 in de GaultMillau gids) Lea Linster, samen met haar zoon Louis, op 23 juni de aficionados in haar zaak LEA LINSTER, in Frisange (10 km van Luxemburg), ontvangen om haar samenwerking met de ‘Davidoff Chefs Edition Cigar’ te vieren.
Als autodidact en meermaals gelauwerd genie, heeft ze onlangs als jurylid deelgenomen aan het programma ‘The Taste’ (een variant op ‘The Voice’, uitgezonden op de Duitse zender Sat 1). Zij is ook eigenaar van een wijngaard van 48,5 are in de Luxemburgse Moezel. Het restaurant, gelegen in het rustige Luxemburgse platteland, is een haven van rust en sereniteit. Er heerst daar een intieme en warme sfeer waar men de gepaste aandacht van de dame des huizes op elk moment voelt.
Jean-Christophe Hollay, General Manager en Vice President Northern Europe voor Oettinger Davidoff, is bijzonder opgezet om de gastronomische tour te zien halt houden in de Benelux: “Lea Linster is een uitstekende keuze voor deze première in de Benelux en mijn buikgevoel zegt me dat het niet lang zal duren voordat België een etappe van deze exclusieve tour zal mogen ontvangen.”
Informatie en reservatie : info@lealinster.lu – Tel. : +352 23 66 84 11 – Prijs : 250 €
De Davidoff Chefs Edition
De sigaar Davidoff Chefs Edition is de evenknie van een gastronomisch kunstwerk. Net als een perfect gerecht, opent men zacht met complexe, subtiele aromalagen, om zich verder te ontwikkelen tot een onvergetelijk en subliem crescendo. Het dekblad is glad en olieachtig. In zijn geheel is de vorm vlekkeloos tot en met haar elegante kleur, scherpt het de smaak van de eerste sigarensmaak met een suiker- en nootachtige smaak. De aroma’s worden complexer en wint omvang in het tweede gedeelte, met enkele citrusnuances, bloemen en fruit, die de frisse aroma’s van een Alpenweide in de lente, oproepen. De smaak ontwikkelt zich tot een aangename, sensuele en verfijnde, tegelijk olieachtig en romige nasmaak. In het derde deel, eindigt de schoonheid en vitaliteit van de sigaar in een grandiose finale, intens, gepeperd en tegelijk lekker smeuïg, net als een prachtig dessert die een gastronomische extravagantie afsluit.