Macedonische wijntrip met god Dionysos als gids

7. ROYAL PALACE hotel & spa – Platamonas – Pieria

 

Het ROYAL PALACE Hotel & SPA is gelegen in het hart van Platamonas tegenover de haven, deels jacht- deels vissershaven. Deze vestingstad dateert uit de Midden-Byzantijnse periode (10e eeuw na Christus) en neemt een strategische positie in op de route die Macedonië met Thessalië en Zuid-Griekenland verbindt. Het imposante middeleeuwse kasteel torent boven de nationale snelweg uit.

Platamonas is ondertussen uitgegroeid tot een populaire toeristische badplaats in Zuid-Pieria, met een scala aan entertainment, recreatiefaciliteiten en ruime shoppingmogelijkheden. De Mount Olympus beheerst de vergezichten en werpt een beschermende schaduw over Platamanos maar ook over andere nabijgelegen pittoreske dorpjes zoals Litochoro, Paleos en Neos Panteleimonas, Palii Pori en Palia Skotina.

Het intense blauwe water van de Egeïsche zee zorgt tijdens de warmere zomers voor de nodige verkwikking en biedt een gevarieerde waaier van stranden, sommige fijn zandstrand, soms pittoresk, soms enkel zwarte keien. De meeste van deze stranden hebben een blauwe vlag, strandbar en ligbedden kunnen er worden gehuurd. Recreatieve mogelijkheden zijn wandelingen in de oude dorpjes, in de prachtige nabijgelegen bossen maar ook lokale gerechten proeven in traditionele dorpstavernes spreekt heel wat toeristen aan. Platamonas ligt ook dicht bij de bijzonder interessante archeologische sites van Dion, Pydna en Livithra.

Het gloednieuwe hotelcomplex ROYAL PALACE RESORT & SPA, gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg Athene-Thessaloniki, is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende klanten, of het nu gaat om vakantiegangers of zakenmensen. Het hotelcomplex bestaat uit 2 gebouwen rond een indrukwekkend zwembad. Het beschikt over 17 ruime kamers en 2 luxueuze suites. De modern ingerichte kamers beschikken niet alleen over wifi, maar ook safe, minibar en badjassen. Desgewenst zijn ook badhanddoeken beschikbaar aan de receptie.

Het ROYAL PALACE RESORT & SPA heeft twee restaurants die gastronomische maaltijden aanbieden en een bar die ook het zwembad bedient, elk van hen heeft een uniek karakter. Tot de overige extra’s behoren de meetingfaciliteiten en het spa centre.

Met een capaciteit van maximaal 120 personen kan het Royal Palace Hotel & Spa met succes prestigieuze conventies, zakelijke bijeenkomsten, conferenties en ook sociale bijeenkomsten zoals bruilofts- of dooprecepties, cocktail- of dinerfeesten en andere functies organiseren. Een aangepaste technische uitrusting is aanwezig en kan op vraag verder worden uitgebreid.

Top of the bill is ongetwijfeld het spa centre van het Royal Palace hotel & spa. Naast een scala aan vrijetijdsactiviteiten biedt het hotel zijn gasten die én creatief én in vorm willen blijven, in dit centre de ideale plek voor absolute ontspanning.

Het hotelcomplex beschikt inderdaad over een zwembad om af te koelen en te ontspannen; het “Armonia” Spa Centre met sauna, hydromassage, solarium en stoombad, een fitnessruimte met moderne fitnessapparatuur en massages die worden aangevuld met suggesties voor extreme zee- en bergsporten. Onder het motto ‘ gezondheid voor je lichaam, zorg voor je ziel’ bieden de spa en stoombad diensten een echt verjongende ervaring!

Voor degenen die iets meer willen dan alleen maar ontspannen, maken de ervaren masseurs gebruik van eeuwenoude oosterse massagetechnieken die spectaculaire resultaten garanderen! De gespecialiseerde programma’s omvatten massages, therapeutische behandelingen; relaxatiebehandelingen; regeneratie en lichaams- en gezichtsbehandelingen.