Madarin Oriental Palace Luzern

Na een zorgvuldige renovatie zal Luzern’s iconische Belle Époque monument, gebouwd in 1906, op 24 september 2022 heropenen als Mandarin Oriental Palace, Luzern. Genietend van een indrukwekkende locatie aan de oevers van het meer, op een steenworp afstand van de oude stad en met een spectaculair uitzicht over de Zwitserse Alpen, zal het hotel een nieuwe standaard zetten voor hedendaagse elegantie, legendarische service en de fijnste Zwitserse gastvrijheid.

Het hotel beschikt over 136 elegante en ruime gastenkamers, waaronder 48 van de grootste suites van de stad. Geïnspireerd door de schoonheid van het omringende Zwitserse landschap in combinatie met het kleurenpalet van het Middellandse Zeegebied, zijn de ontwerpers erin geslaagd een unieke harmonie te creëren tussen de oorspronkelijke grandeur van het hotel, hedendaagse elegantie en de kwaliteit en aandacht voor detail waar Zwitserland bekend om staat. De meeste kamers hebben een privébalkon of -terras en zijn allemaal uitgerust met voorzieningen van Diptyque, Dyson haarproducten en Bose geluidssystemen.

Het hotel wordt een epicurische bestemming in de stad, met vier restaurants en bars onder het toezicht van de ervaren Michelinster Chef Gilad Peled. MOzern Bar & Brasserie is een ideale ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en internationale bezoekers, waar de hele dag door Aziatische gerechten, all-time klassiekers, afternoon tea en spannende cocktails worden geserveerd. Quai 10, met uitzicht over het Vierwoudstedenmeer, wacht op bezoekers met al fresco dineren en een uitstekende mediterrane keuken. Colonnade, geïnspireerd door de schoonheid van de natuurlijke omgeving en met de nadruk op lokale seizoensgebonden hoogtepunten, biedt een moderne Franse haute cuisine. Een Japans restaurant, ten slotte, zal exclusief en verfijnd Japans vakmanschap uitstralen in een intieme eetomgeving met zes plaatsen. Zowel Colonnade als het Japanse restaurant zullen in het eerste kwartaal van 2023 worden geopend.

SPA Bellefontaine creëert een sereen en verjongend toevluchtsoord met gezichts- en lichaamsbehandelingen van dit gerenommeerde schoonheidsmerk. Een uitgestrekte wellnessruimte biedt een sauna, stoombad en een ontspanningsruimte. Daarnaast is een ultramoderne fitnessruimte met high-end apparatuur van Life Fitness 24 uur per dag beschikbaar voor hotelgasten.

Met zijn prachtige ligging aan het meer is Mandarin Oriental Palace, Luzern de ideale locatie voor vergaderingen en sociale evenementen. Elk van de vier  gerenoveerde zalen met natuurlijk licht, biedt de nieuwste technologie. Opmerkelijk is de Salon Alpine, een verborgen historisch juweeltje met origineel Belle Époque-decor dat dateert uit 1906 en de Edelweiss Ballroom die een ongeëvenaard uitzicht op het meer en de tuin biedt.