MAIWE: nieuwe natural skincare van wilde rozenbottel uit de Andes

Het nieuwe Belgische label MAIWE stopte alle goede kwaliteiten van wilde rozenbottel in een natural skincare-lijn. Gunstig voor je huid én de lokale vrouwelijke gemeenschap, die de rozenbottels plukt in de onherbergzame natuur van de Andes.

Antwerpse basis, Chileense bron

Maayke Ruyffelaere woonde vijf jaar lang in Chili en keerde vorig jaar terug naar België, met haar tweejarige dochter en een – letterlijk – wild plan. De bio-ingenieur wilde haar fascinatie voor wilde planten, clean beauty en eerlijke handel omzetten in een natural skincare-lijn op basis van écht goede rozenbottelolie. Deze olie is befaamd om haar regeneratieve eigenschappen maar in de praktijk zit er echter nogal wat variatie op de kwaliteit.

‘Wild harvested botanicals’

MAIWE focust op ingrediënten uit de vrije natuur: planten die goed gedijen op ruwe bodems, zoals de wilde roos. Het label deelt z’n naam met een meer in de Andes, een fascinerende plek in het hooggebergte, op een boogscheut van Argentinië. Maayke Ruyffelaere heeft een bijzondere band met het beschermd gebied. Haar droom is om er samen met lokale vrouwen haar project rond rozenbottelolie verder uit te bouwen. De onherbergzame natuur -met meren, vulkanen en bossen van duizenden jaren oud -is de perfecte voedingsbodem voor de wilde rozen, waarvan lokale vrouwen de rozenbottels plukken in de herfst.

Anti-age multitasker

MAIWE Rosehip Oil Serum is een unieke blend van, speciaal voor MAIWE, koudgeperste rozenbottelolie en CO2-zaad-en vruchtextracten met supergeconcentreerd vitaminegehalte. Vitamine A, C, B1, B2, B3, E en K, essentiële vetzuren en anthocyanine maken van het anti-age-serum een echte multitasker. Het vruchtextract is een ware bètacaroteenbom die je vitamine Alevel boost, goed voor een egale teint, mooie glans en het elimineren van rimpels, littekens en acne. Essentiële vetzuren hydrateren en exfoliëren de huid op een natuurlijke manier, en houden haar zacht en soepel. Ze beschermen tegen uv-straling, milieuvervuiling, vrije radicalen en huidveroudering, en stimuleren celvernieuwing en -herstel. Het hoge gehalte aan vitamine E en anthocyanine – beide kalmerend – maken het serum bovendien geschikt voor wie last heeft van rosacea, eczeem of andere huidontstekingen.

Nog goed nieuws: in november wordt het rozenbottelgamma aangevuld met de verzorgende dagcrème MAIWE Facial Cream en de reiniger MAIWE Creamy Cleanser.

Duurzame drive – Natural skincare

De MAIWE-producten worden ontwikkeld samen met een gespecialiseerd lab, helemaal volgens de principes van natuurlijke skincare: zonder synthetische stoffen of parfums, afgestemd op de gevoelige huid. De rozenbottelolie is uiteraard ook biologisch gecertificeerd.

Propere verpakking : Voor de doosjes koos MAIWE composteer-en recycleerbare materialen, de flacons zijn van glas en gerecycleerd plastic.

Female entrepreneurship

Een deel van de rozenbottelolie haalt MAIWE rechtstreeks bij een door vrouwen gerund lokaal bedrijf. De wilde rozenbottels worden door vrouwen geplukt in het Maiwe-gebied en het zuiden van Chili.

Nog meer goede intenties

-Door de pluk ter plaatse te coördineren en te investeren in productiemateriaal kan MAIWE in de toekomst zelf olie produceren met enkel vruchten uit de streek. Door de lokale vrouwen erbij te betrekken, krijgen ze ook buiten oogsttijd financiële zekerheid. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst geïnvesteerd in zelfgekozen duurzame ontwikkelingsprojecten in het gebied.

-De verpakking wordt weldra nóg duurzamer dankzij het opzetten van een refill-systeem, het gebruik van herbruikbare pompjes en het inzamelen & hergebruik van de glazen flacons.

-Het gamma van MAIWE groeit nog: in 2021 komen er shampoo-en soap-bars aan en bijkomende skincare op basis van andere wild botanicals.

Praktische info : Rosehip oil serum, flesje met pipet (30 ml, 38 euro) of roller (10 ml, 26 euro), Meer info & verkrijgbaar via maiweskin.com