Malta – Gozo discover combo ticket

Haal alles uit je bezoek aan Gozo met het Discover Gozo Combo Ticket

Gozo is het groene, charmante kleine zusje van Malta. Het is landelijk, sereen en vol met bijzondere en historische bezienswaardigheden. Met het Discover Gozo Combo Ticket bezoek je heel voordelig zeven verschillende musea en culturele plekken. Dompel je helemaal onder in rijke cultuur van Gozo!

Met het ticket heb je toegang tot de volgende bezienswaardigheden:

Megalitische Ggantija-tempels: De twee tempels van Ġgantija zijn gigantische bouwwerken die tussen 3.600 en 3.200 voor Christus gebouwd zijn. Daarmee zijn het de oudste tempels van de Maltese archipel. De naam Ġgantija is afgeleid van het woord ‘ġgant’, Maltees voor reus. Want volgens de plaatselijke legende zijn de tempels gebouwd door reuzen.

Folkloristisch museum in de Ta’ Kola windmolen : Vroeger waren er op de Maltese eilanden vele windmolens te vinden, die werden gebruikt voor de productie van meel. De Ta’ Kola molen in Xagħra stamt uit het jaar 1725. Bijna driehonderd jaar later is deze stenen molen nog steeds in volledig werkende staat. In de molen vind je een klein folkloristisch museum met gereedschap en voorwerpen die door de molenaar gebruikt werden.

Citadella Bezoekerscentrum : Het Citadella Bezoekerscentrum is gevestigd in twee oude waterreservoirs die in de jaren 1870 gebouwd zijn. Met interactieve touch screens en een video leer je alles over de duizendjarige geschiedenis van de citadel, waar vandaag de dag nog maar een paar families wonen.

Oude Gevangenis : In de oude gevangenis, die door de Ridders van Malta in de 16e eeuw in gebruik is genomen, krijg je een inkijkje in het leven van gevangenen van vroeger. De muren van de cellen en gangen zijn beklad met graffiti, van afbeeldingen van zeeschepen tot streepjes om de dagen achter de tralies te tellen.

Archeologisch Museum : In het Archeologisch Museum reis je tot wel 5000 jaar terug in de tijd. Je bewondert er beelden van menselijke figuren uit het prehistorische Ġgantija-tempelcomplex en de nabijgelegen begraafplaats ix-Xagħra Circle, overblijfselen van de Arabische cultuur en nog veel meer.

Gozo Natuurmuseum : In een van de smalle steegjes van de Citadel ligt het Gozo Natuurmuseum. Hier kom je alles te weten over de natuurlijke geschiedenis van het eiland, de natuurlijke hulpbronnen en het gebruik ervan door de eilandbewoners. De kleine tuin aan de achterkant van het museum is gewijd aan inheemse planten, waaronder de nationale plant, de Maltese Rock Centaury.

Historisch huis Gran Castello : Het historische huis Gran Castello bestaat uit meerdere huizen die met elkaar verbonden zijn. Deze huizen stammen uit de tijd vóór de Ridders van Sint-Jan en zijn waarschijnlijk gebouwd voor rijke families. Je leert er alles over de geschiedenis van de landbouw, religie en ambachten op Gozo.

Het Discover Gozo Combo of Family Ticket

Het Discover Gozo Combo Ticket kost €13 voor volwassenen, €9 voor senioren en studenten en €7 euro voor kinderen. Het is een maand geldig vanaf de datum van aankoop. Het Discover Gozo Family ticket is geldig voor twee volwassenen en twee kinderen, kost €35 en is ook een maand geldig vanaf de datum van aankoop. Tickets kunnen worden gekocht bij alle museumwinkels en online.

Overtocht van Malta naar Gozo

In 25 minuten brengt de ferry vanuit Cirkewwa in het noorden van Malta je naar Mgarr in Gozo. Sinds 1 juni 2021 is er ook een nieuwe veerdienst tussen de hoofdstad Valletta en Gozo. Deze overtocht duurt 45 minuten.

Malta is een archipel in het midden van de Middellandse Zee. Bestaande uit drie hoofdeilanden: Malta, Comino en Gozo. Malta staat bekend om zijn geschiedenis, cultuur en tempels die meer dan 7.000 jaar oud zijn en is de thuisbasis van drie UNESCO-werelderfgoed sites. Naast zijn forten, megalithische tempels en grafkamers is Malta gezegend met bijna 3.000 zonuren per jaar. Engels is de tweede nationale taal op de eilanden en Malta maakt deel uit van de EU; Valletta is de kleinste hoofdstad van Europa. Het archipel staat bekend om het duiken, dat liefhebbers van over de hele wereld trekt, terwijl het nachtleven en de muziekfestivalscene een jongere demografie van reizigers aantrekken. Malta is in 2020 toegevoegd aan de Michelingids en heeft drie Michelinsterrenrestaurants. Malta organiseert Euro Pride 2023 en wordt door de IGLA consequent gerangschikt als een van de beste landen voor LGBTQ + -reizigers. Er zijn dagelijkse vertrekken naar Malta vanaf alle grote luchthavens in Nederland, met een gemiddelde vliegtijd van 3 uur.