Marriott brengt hotels naar Saoedi-Arabië

Verwachte nieuwe hotels omvatten het debuut van Renaissance Hotels in het Koninkrijk, ‘s werelds grootste Aloft Hotel, en een Courtyard by Marriott in Makkah

Marriott International, Inc. heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend met Al Saedan Group, een toonaangevende vastgoedonderneming in het Midden-Oosten, voor de opening van drie hotels in Saudi-Arabië. De overeenkomst voor meerdere projecten omvat het eerste Renaissance Hotel van het land en gebied, het grootste Aloft Hotel ter wereld en een Courtyard by Marriott in de heilige stad Makkah. Alle drie de hotels zullen naar verwachting in 2025 opengaan.

Renaissance Hotel Riyadh

Renaissance Hotels zal naar verwachting zijn debuut maken in Saoedi-Arabië met de opening van Renaissance Riyadh Hotel. Het Renaissance Riyadh Hotel ligt in het zakencentrum van het King Abdullah Financial District en in de nabijheid van Riyadh International Airport. Het hotel zal naar verwachting 266 zorgvuldig ontworpen suites hebben, drie eet- en drinkgelegenheden en ontspanningsfaciliteiten zoals een spa, een zwembad en een fitnesscentrum. .

Aloft Makkah Taysir

Aloft Makkah Taysir, zal gelegen zijn in de Heilige Stad Makkah. Het wordt naar verwachting het grootste hotel van het merk ter wereld met plannen voor 1.000 gastenkamers. Gelegen in het Taysir district en dicht bij de ingang van de Grote Moskee, zal het hotel ideaal gelegen zijn voor gasten die op bedevaart komen. Aloft Makkah Taysir is voorzien van het innovatieve gebruik van technologie en design om de gastervaring te verbeteren, evenals de kenmerkende Aloft voorzieningen, waaronder de Re:mix Lounge; Re:fuel® by Aloft, met een 24/7 grab-and-go gourmet menu; en Re:charge, Aloft’s 24-uurs fitnesscentrum.

Courtyard by Marriott Makkah Kudai

Marriott International breidt de aanwezigheid van Courtyard by Marriott in Saoedi-Arabië verder uit met de ondertekening van Courtyard by Marriott Makkah Kudai. Het hotel biedt de tijdloze, klassieke stijl van het merk met uitnodigende, flexibele ruimtes en een service die de verwachtingen overtreft. Het hotel heeft plannen voor 438 ruime gastenkamers, de kenmerkende Grab n’ Go-markt en een fitnesscentrum. Courtyard by Marriott Makkah Kudai zal op 2 kilometer van de ingang van de Grote Moskee liggen.

Marriott International’s portfolio in Saoedi-Arabië bestaat momenteel uit meer dan 30 hotels met meer dan 9.000 kamers verdeeld over tien merken en negen steden.