Marriott brengt Residence Inn by Marriott naar Kopenhagen

Marriott International’s merk voor langer verblijf zal naar verwachting in 2023 debuteren in de Deense hoofdstad. Marriott International kondigde aan dat het een overeenkomst heeft getekend met de Deense hotelexploitant Core Hospitality om het eerste Residence Inn by Marriott naar Scandinavië te brengen. Residence Inn by Marriott Copenhagen, Nordhavn komt in het North Harbour district van Kopenhagen, op slechts vijf kilometer van het stadscentrum. Het hotel is eigendom van PFA Properties en zal deel uitmaken van het prestigieuze Nordø-ontwikkelingsproject van de groep in het North Harbour-gebied. De bouw is gestart in Q2 2020 en de opening wordt verwacht in 2023.

“De introductie van het Residence Inn by Marriott merk in Scandinavië versterkt de vraag die we zien naar internationale hotelmerken in de regio en voor de markt voor langer verblijf,” aldus Axel Steinbach, Director of International Hotel Development, Nordics, Marriott International.

Residence Inn by Marriott Copenhagen, Nordhavn richt zich op zowel zakenreizigers als vakantiegangers en zal naar verwachting 95 suites in appartement-stijl hebben, bedoeld om een thuis weg van huis te creëren met aparte woon-, werk- en slaapgedeeltes. Alle kamers, ontworpen door het toonaangevende architectenbureau Henning Larsen Architects, hebben uitzicht op de oceaan of de binnenplaats, een eigen bureau en een volledig functionele keuken. Gasten hebben tijdens hun verblijf ook toegang tot de privélounge van het pand, fitnessfaciliteiten en fietsverhuur.

Het North Harbour district is een van Europa’s grootste nieuwe stedelijke ontwikkelingsgebieden. De wijk is ideaal voor mensen die van een langer verblijf houden en omvat verschillende lokale voorzieningen zoals het Sandkaj havenbad, Lüder’s recreatieve ruimte, een bioscoop, supermarkten, restaurants en cafés. Het pand ligt op loopafstand van de meeste ambassades in Kopenhagen, met gemakkelijk vervoersverbindingen naar het stadscentrum, de internationale luchthaven en Oslo en Noorwegen via de DFDS-veerboot. De grootste sportarena van Kopenhagen, Parken, ligt ook vlakbij.

Residence Inn by Marriott Copenhagen, Nordhavn zal deel uitmaken van de dynamische portefeuille van Marriott International in de Deense hoofdstad, die ook Moxy Copenhagen Sydhavnen en Copenhagen Marriott Hotel omvat.